TSO’DAN “NEFES KREDİSİ” MÜJDESİ

Görüntülenme: 648 Eklenme Tarihi: 29-04-2020

TSO’DAN “NEFES KREDİSİ” MÜJDESİ

Bartın TSO Üyelerine Denizbank’tan 100 bin TL’ye kadar kredi imkanı sağlayacak olan “Nefes Kredisi” tanıtım toplantısında konuşan TSO Başkanı Halil Balık, “Üyelerimiz üst limiti 100 bin TL olan “Nefes Kredisi” için Denizbank’a başvuru yapabilecekler. Kredi imkanından yararlanan üyelerimiz yılbaşına kadar hiçbir ödeme yapmayacaklar. Yılbaşından sonra ise bir yılda 12 eşit taksitle ödemelerini gerçekleştirecekler.” Dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) iş birliğiyle hayata geçirilen "TOBB Nefes Kredisi"nin tanıtım toplantısı Bartın Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşti. Toplantıya TSO Başkanı Halil Balık, Denizbank Bartın Şube Müdürü Alper Kök, oda ve banka yetkilileri katıldı.

Balık: “Anlaşma yapan tek banka Denizbank oldu”

Bartın TSO Başkanı Halil Balık konuyla ilgili açıklamasında, “Çin’de başlayan koronavirüs salgını tüm dünyaya yayıldı. Şimdiye kadar dünyanın görmediği bir salgın ülkemizi de etkiledi. Bu durum en küçük esnafımızdan en büyük sanayicimize kadar ekonomik olarak hepimizi etkiledi. Bu süreç zarfı içinde biz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak tüm bankalarla görüşmeler yaptık. Maalesef dünyanın içinde bulunduğu bu ekonomik kriz nedeniyle bankalar bu kredi anlaşmasına pek yanaşmak istemediler. Sağ olsunlar bizle beraber bu kredi anlaşmasını yapan tek banka Deniz Bank oldu. Kendilerine bunun için çok teşekkür ediyoruz.” Dedi.

“Yılbaşına kadar geri ödeme olmayacak”

Kredi miktarı ve usulleri hakkında da bilgiler veren Başkan Balık, “Biz Türkiye’de ki 365 tane oda ve borsa olarak TOBB’un bünyesinde bir anlaşma yaptık. Paralarımızın belli bir miktarını Denizbank’ta 20 ay boyunca bloke edeceğiz. Bu miktara birazda TOBB destek olacak. Üyelerimiz Denizbank’ın kredi imkanından yüzde 7,5 gibi bir faizle faydalanacaklar. Nefes Kredisine yıllık cirosu 25 milyon TL’nin altında olan işletmeler başvurabilecekler. 2021’e kadar yani yılbaşına kadar geri ödeme olmayacak. Yılbaşından itibaren ise 12 eşit taksitle ödenecek. Üyelerimizin başvuru yapacakları kredi miktarı 9 bin 160 TL ile 100 bin TL aralığında olabilecek. İhtiyaca göre 20 bin TL, 30 bin TL, 60 bin TL olabilir. Üyelerimiz başvuru için odamızdan krediye dair faaliyet belgesi alacaklar. Üyelerimize Denizbank’ın ilgili birimlerinin telefon numaralarını mesajla gönderdik. Denizbank yetkilileri de 24 saat telefonlarının açık olduğunu ifade ediyorlar. Üyelerimiz bankayla ilgili anlaşamadıkları, uzlaşamadıkları bir durum oluşması halinde bizleri de arayabilirler. Bizlerde kendilerine yardımcı olmaya çalışırız. Bu konuda da hiç sıkıntıları olmasın bizleri diledikleri zaman arayabilirler.” Dedi.

“25 bin TL Kredi + Paraf Kart imkanı”

Kredi sürecinde biraz geç kalındığını ve bunun da finans ve nakit sıkıntısından kaynaklandığını kaydederken Halk Bankası ile sağladıkları anlaşma hakkında da bilgiler veren Başkan Balık, “Küçük esnafımızın Halk Bankalarından ve esnaf odalarından aldıkları krediyi neden bizim üyelerimizin alamadığına dair soruları vardı. Halk Bankasıyla da anlaştık ve bugün itibariyle üyelerimize mesaj çektik. Üyelerimiz Halk Bankasından 25 bin TL kredi çekebilecekler. Bu kredide ilk 6 ay ödemesiz ve toplam 36 ay vadeli olacak. İlk 6 ayı ödemesiz oluyor. 7’inci ayda 999 TL ödeyip geriye kalan aylarda ise 920 TL olarak ödemeler yapılıyor. Halk Bankası’ndan 25 bin TL nakit kredinin yanında üyelerimize 25 bin TL’lik Paraf Kart’ta verilecek. Bununda hayırlı olmasını diliyorum.” Diye konuştu.

Kök: “Yağmurlu zamanda şemsiye açan banka”

Deniz Bank Bartın Müdürü Alper Kök ise toplantıdaki konuşmasında yağmurlu zamanda şemsiye kapatan değil şemsiyesini daha da açan bir banka olmaktan gurur duyduklarını ifade ederek, “Kobileri ülke ekonomisine sağladığı katma değerin bilincindeyiz. Esnaf ve küçük işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik olarak kolay, hızlı ve uygun maliyetlerle çözüm üretecek, çözüm sunacak olan ve TOBB öncülüğünde gerçekleştirilen bu projede olmaktan dolayı bankamız adına gurur duyduğumuzu ve beraber çalışmaktan mutlu olduğumuzu bildirmek isterim. Tekrar Türkiye’mize ve Bartın’ımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. TOBB ve Kredi Garanti Fonu (KGF) işbirliğinde gerçekleştirilen bu proje kapsamında Bartın Ticaret ve Sanayi Odasına Kayıtlı olan tüm esnafımız ve işletmelerimiz Bartın TSO’dan alacakları faaliyet belgeleriyle beraber şubelerimize başvurabilirler. Biz yağmurlu zamanda şemsiye kapatan değil şemsiyesini daha da açan bir banka olmaktan gurur duyuyoruz. Tekrardan hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.” Dedi.