TSO Başkanı Halil Balık ve beraberindeki heyet TOBB Meclis Üyeleri Bilgilendirme Seminerine katıldı.

Görüntülenme: 129 Eklenme Tarihi: 24-12-2018

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde yapılan Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri'nde, Oda/Borsa meclis üyeleri bir araya geldi.​

TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Oda ve borsalardan gelen sorun ve talepleri değerlendirdiklerini ve bunları hükümete ileterek çözüm aradıklarını belirtti.TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, son dönemde yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Bakanlarla ve birçok kişi ve kurumla bir araya geldiklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, Bankalar Birliği ile de reel sektör ve finans sektörü olarak bölgesel toplantılar düzenlediklerini söyledi.

Hisarcıklıoğlu, Ağustos ayından bu yana ortaya konan talepler neticesinde; kısa çalışma ödeneği, SGK prim borçları, tasfiye ve devir sözleşmeleri, kredilerin yeniden yapılandırılması, teknik iflas sorunu, lisanslı depoculuktaki destekler, vergi indirimleri, KOBİ kredileri ve Eximbank kredileri gibi alanlarda hayata geçirilen çalışmaları paylaştı.

Meclis Bilgilendirme toplantısına, TSO Başkanı Halil Balık, Başkan Yrd.H.Sami Karakaş, Yönetim Kurulu üyeleri Keramettin Şenkal, S.Cem Yıldız, Meclis Üyeleri  Şenol Ak, Serkan Aldatmaz, Faruk Arabacıoğlu, Hüseyin Çalıkoğlu ve oda genel sekreteri Ahmet İncekara katıldı.