TSO Başkanı Halil BALIK TATSO Genel Kurulu'na Katıldı.

Görüntülenme: 74 Eklenme Tarihi: 16-10-2018

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU'nun başkanlığında, TOBB organizasyonunda düzenlenen Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Kurul toplantısı ve Türk Alman Ekonomi Diyaloğu Almanya'da yapıldı. Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil BALIK, TOBB Başkanı M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU'nun daveti üzerine Almanya Belin'de yapılan TATSO Genel Kurul ve Türk-Alman Ekonomi Diyaloğu toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan TOBB Başkanı M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU, Türkiye ve Almanya’nın Avrupa’nın iki önemli ekonomik gücü olduğunu belirterek, "Almanya ile dostluğumuz ve ortaklığımız köklüdür. Bugün Türkiye’ye yatırım yapanlar, yarının kazananları olacak. Türkiye’ye güvenmeye devam edin." dedi.​ HİSARCIKLIOĞLU, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Türkiye-Almanya Ekonomi Diyaloğu toplantısında yaptığı konuşmada, Gümrük Birliği’nin modernizasyonunun, Türk-Alman iktisadi ilişkilerine yeni bir ivme kazandıracağını söyledi. Korumacılık ve popülizmin iş dünyasının önündeki en büyük engel olduğunun altını çizen HİSARCIKLIOĞLU, Avrupa Birliği’ni (AB) de İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan en iyi dayanışma örneği olarak gösterdi. Alman iş adamlarının 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye’nin yanında yer alarak yatırımlarına devam ettiğini vurgulayan HİSARCIKLIOĞLU, şöyle devam etti: "Almanya Türkiye’nin en önemli ticaret ortağıdır. Bir numaralı ticaret ortağı. Ticaret hacmimiz yaklaşık 35 milyar avrodur. Aynı zamanda Almanya, Türkiye’deki en önemli yatırımcı ülkedir. Halen 7 bin 110 Alman sermayeli şirket, Türkiye’de faaliyet göstermektedir. 2002-2017 arasında Almanya’dan Türkiye’ye gelen doğrudan yabancı yatırım tutarı 8 milyar avroya ulaşmıştır. Aynı dönemde Türkiye’den Almanya’ya 2 milyar avro civarında doğrudan yatırım gerçekleşmiştir. Almanya’da yaşayan 3,5 milyon civarındaki, büyük çoğunluğu Alman vatandaşı olan Türkler, ülkelerimiz arasında köprü görevini yerine getiriyor. Onların Alman toplumuna ve Alman ekonomisine entegre olmasıyla gurur duyuyoruz. Türk insanının en büyük özelliğini bu 3,5 milyon insanda görebilirsiniz. Dün işçi olarak gelenlerin torunları bugün girişimci olmuş durumda, iş yeri açıyor, üretim tesisi kuruyor. Bu büyük başarı. Almanya’nın üretimini, istihdamını artırıyor, ekonomik büyümesine katkı sağlıyor. 80 bin civarında Türk kökenli Alman girişimci, Almanya’da 50 farklı sektörde faaliyet gösteriyor. 2017 yılı itibarıyla, Türk kökenli girişimcilerimiz yaklaşık 52 milyar avro ciro gerçekleştiriyor. Almanya da kazanıyor, Alman ekonomisine katkı sağlıyorlar. Aynı zamanda, 500 binin üzerinde istihdam sağlıyor."dedi. 3 günlük programı değerlendiren TSO Başkanı Halil BALIK, Türk-Alman bir çok işadamı ile bir araya geldik. Almanya dünya'nın en iyi ekonomisine sahip sayılı ülkelerden birisi, bu diyalog iki Ülke için çok yararlı olacak. 3 günlük program dolu dolu geçti. İkili ilişkilerimiz değerlendirildi ve güncel sorunlar ile çözüm önerileri konuşuldu. TOBB Başkanımız Alman İşadamlarını yatırım yapmak üzere Türkiye'ye davet etti. İnşallah ilerleyen zamanlarda ticari ilişkilerimiz daha da kuvvetlenecek, Alman yatırımcı ülkemize gelmeye hazır''dedi.

deneme