TSO Başkanı Halil Balık'tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı.

Görüntülenme: 295 Eklenme Tarihi: 07-03-2019

Huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olan kadınlarımız, varlıklarıyla hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil etmektedir. Bir milletinin temelini oluşturan ailenin en önemli ferdi'dir kadın. Kadınlarımız modern ve çağdaş düşünceleriyle hayatımızın her alanını güzelleştiren, dünyada toplumların gelişmesinde ve refah düzeye ulaşmasında vermiş oldukları mücadeleyle zaman içerisinde hem kendi haklarını kazanmışlar hem de içinde bulundukları toplumlara kazandırdıkları haklarla çok önemli başarılar elde etmişlerdir. Milli Mücadelemizde cephede savaşan erkeğine mermi taşıyan Türk kadını, Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte Atatürk, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere pek çok hakkı kanunlara dayandırarak verirken, bu konuda dünyanın pek çok gelişmiş ülkesine de ilham kaynağı olurken, sosyal ve kültürel alanlarda, eğitimde, hukukta, siyasette ve diğer birçok alanda erkeklerle eşit haklara sahip olmuştur.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününün tüm dünyada ve ülkemizde kadınların eşitlik, özgürlük, daha huzurlu ve insan onuruna yakışır kaliteli yaşam, özlem ve isteklerini dile getirdikleri ve elde ettikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmasını temenni eder, bu vesile ile tüm dünya kadınlarının “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutlarım. Yaşamlarının her alanında mutluluk, sağlık ve başarılar dilerim.