TSO Başkanı Halil Balık İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısına katıldı.

Görüntülenme: 430 Eklenme Tarihi: 25-01-2019

Vali Sinan GÜNER başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) 2019 yılı 1. Olağan toplantısı Valilik Çeşm-i Cihan Toplantı Salonunda yapıldı.

Toplantıya Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri FIRINCIOĞLU, Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim KAYIŞ, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil BALIK, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Adnan ARSLAN,  İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar DEMİR, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Birol CANGİ, TİS Temsilcisi İbrahim KERETLİ, TÜRK-İŞ Temsilcisi Ertan KAYA, Bartın Üniversitesi Temsilcisi Dr. Öğretim  Üyesi Kıvanç BAKIR, İl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Temsilcisi Cemal ZEYBEK, Türkiye Sakatlar Derneği Bartın Temsilcisi Ferit KURULAN, HAK-İŞ Temsilcisi Zeki TÖNGÜR, Ticaret İl Müdürü Serpil YÜZLÜ ve BAKKA Temsilcisi Şahin BAŞ katıldı.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2018 yılı faaliyet raporu genel durumunun değerlendirildiği toplantıda, Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Kurul üyeleri bilgilendirildi.

Toplantının son bölümünde Bartın Üniversitesi'nin kurs açma teklifleri, Bartın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO öğrencilerinin staj yapma konuları, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün alan ve bölüm ile mesleki eğitim kursları açma talepleri ile özellikle açılacak mesleki eğitim kurslarında; mesleki ortaöğretim  ve yüksek öğretim programlarının belirlenmesinde  iş gücü piyasasının ihtiyaçlarının mutlaka göz önüne alınması konularının  görüşülmesinin ardından İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyelerinin görüş ve önerilerinin alınması ile toplantı sona erdi.