Görüntülenme: 159 Eklenme Tarihi: 14-07-2021

TSO BAŞKANI HALİL BALIK İL GÖÇ KURULU TOPLANTISINA KATILDI

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, Vali Sinan Güner başkanlığında yapılan İl Göç Kurulu Toplantısına katıldı.

Düzenli ve düzensiz göç konusunda Bartın-Türkiye karşılaştırmalı istatistiki bilgilerin ve değerlendirmelerinin yer aldığı detaylı bir sunumun yapıldığı toplantıda, düzenli ve düzensiz göçün Türkiye ve ilimiz açısından önemine değinilerek olası risklerin belirlenip kurumlar arası koordinasyonun sağlanması, ilimizde öğrenci ikametiyle bulunan yabancıların verilerinin tespit ve tutarlılığı konusunda İl Göç İdaresi ile Bartın Üniversitesi’nin koordineli şekilde çalışması, ilimizde bulunan yabancıların ilimizdeki günlük yaşamlarıyla ilgili uyum ve iletişim süreçlerinin değerlendirilmesi ve bu konuda başta İl Göç İdaresi Müdürlüğü olmak üzere diğer kurum ve kuruluşların çalışmaları değerlendirildi.