Tekstil sektöründe istihdam garantili kurslar açılacak.

Görüntülenme: 695 Eklenme Tarihi: 06-02-2019

Bartın’da tekstil sektöründe istihdama katkı sağlamak amacıyla 75 kişilik istihdam garantili kurs açılacak. Tekstil sektöründe istihdam garantili olarak açılacak kurs için İŞKUR, Ticaret ve Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür'lüğünde iştirakçilerin katılımı ile protokol imzalandı. Adnan Arslan imza töreninde yaptığı açıklamada, iş arayanlara iş, kalifiyeli eleman arayan işverenlere ise kalifiyeli eleman kazandırdıklarını belirterek şöyle konuştu, “Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’müz tarafından istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına ve iş gücü piyasasına kazandırılmasına yönelik çalışmalar çerçevesinde Bartın Ticaret Sanayi Odası, Bartın Organize Sanayi Müdürlüğü ve il Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği kapsamında istihdam garantili 5 grup kurs açılmasına karar verilmiş ve işbirliği protokolü imzalanmıştır. Bu protokol dahilinde kurslarımıza katılan kursiyerlerimize günlük cep harçlığı olarak 50 TL verilecek, ayrıca ilgili kursiyerler adına Genel Sağlık Sigortası ve İş Kazası Meslek Hastalıkları primi ödenecektir. Ayrıca kurs sonunda istihdam taahhüttü veren ve imalat ve sanayi sektöründe faaliyet gösteren işyerlerinde istihdamları gerçekleştirilecektir. Bu çalışmalar iş arayanlarımıza iş verirken, işverenlerimize de kalifiye eleman temini sağlayacak. Bu programla toplamda 75 kişinin önümüzdeki 5 ay içerisinde istihdama katılmasına desteğimiz olacak. Saha ziyaretlerimizde ve bize gelen geri bildirimlere göre artık işverenlerimiz eğitimli eleman çalıştırma yönünde bir eğilim göstermeye başladılar. Biz de işverenlerimizin bu yöndeki eğilimlerine İŞKUR ve her zaman yanımızda olan diğer işbirlikçi kurumlarımızla birlikte destek olmaya çalışıyoruz. Bütün ekip olarak bu çalışmalarımızı birlikte yapmaya elimizden geldiğince gayret gösteriyoruz.”dedi.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Halil Balık ise yaptığı açıklamada, işverenlerin en büyük sorununun kalifiye eleman olduğunu belirterek şöyle konuştu, “İşverenlerimizin en büyük sıkıntısı yetişmiş eleman sorunudur. Aynı zamanda bildiğiniz gibi işçi aldığınız anda sigortasını yapmak zorundasınız. Aslında bu eğitim süresinde kursiyerler bu işi yapamayacağına inanıyor ya da eğitmenler kursiyerin yapamayacağını görüyorsa kursu yarım kalıyor ve işi bırakıyor. Bu kurslarda işverenler elemanlarla da önceden görüşüyor. Bu kurslarımız bu nedenle de çok avantajlı çünkü kurs işe girecek olan elemanın ölçülmesi anlamında da bir kriter oluyor. Tekstil sektörü ihracat ağırlıklı olması dolayısıyla da Türkiye’deki piyasaların daralmasından çok etkilenmiyor. Etkilenmediği için de bu kursların 12 aya yayılacağına inanıyorum. Şuanda Türkiye’deki şartlar cazip durumda, dövizin yükselmesi her ne kadar bizim için iyi olmasa da ihracatçı için iyi bir pazar bulma rekabet açısından iyi bir şey. Bu tür eğitimlerle inşallah ihracat da artacaktır.”dedi.

Bartın Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Oğuzhan Kasapoğlu ise açıklamasında, “Burada aslında önemli olan bir husus da sanayicinin cebinden bu kurs sürecinde ekstra bir masraf çıkmayacak. Kursa katılanların sigortasının ve maaşlarının tamamını İŞKUR karşılayacak. Bu kursiyerlerimizin daha sonra da OSB’de istihdamı sağlanacak. Yani hem istihdama hem de katma değere katkı sağlanmış olacak. Biz de OSB olarak diğer kurumlarımızla birlikte işverenlerimizin ve iş arayanlarımız için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.