Mısır Üretici Kayıt Sistemi Duyurusu

Görüntülenme: 101 Eklenme Tarihi: 16-08-2018

TOBB’dan Odamıza gelen yazıda; Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın Mısır'a ihracat yapan ülke firmalarının Mısır İhracat ve İthalat Kontrol İdaresi bünyesinde oluşturulan bir kayıt sistemine kayıt olma zorunluluğuna dair uygulamasının 16.03.2016 tarihinde yürürlüğe girmiş olduğu, konu hakkındaki çalışmaların bu tarih itibariyle yapılmaya başlandığı belirtilmiştir.
Mısır tarafından 13.04.2018 tarihinde alınan bilgiye göre güncellenmiş onaylı ve onay bekleyen firma listelerinin Ekonomi Bakanlığı’na iletildiği belirtilmekte olup, alınan listede yer alan 381 firmaya Mısır’ın ilgili idar otoritesi tarafından onay verilmiştir. Bununla birlikte, 148 firmanın ise halen onay beklemekte olduğu beyan edilmiştir.
Bu çerçevede, mevcut durumda Mısır Üretici Kayıt Sistemi'ne başvuru işlemlerini tamamlamasına rağmen hali hazırda henüz onay bekleyen Odamız üyesi firmaların güncel durumlarını sorgulamak ve firmalara sisteme kabul edilip edilmedikleri bilgisini elektronik posta ile vermek amacıyla Odamıza(muratcan.ekmekci@bartintso.org.tr) ivedi bir şekilde başvuruda bulunmaları önemle rica olunur.