KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ KAPSAMINDA 13. ETAP (%50 HİBELİ) TARIMA DAYALI YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ YAYIMLANDI.

Görüntülenme: 197 Eklenme Tarihi: 22-08-2019

"Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2019/30)" 02 Ağustos 2019 tarihli Resmi Gazete 'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Odamız toplantı salonunda tebliğ’de yer alan yatırım konuları ve hibe miktarları hakkında Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ile bilgilendirme toplantısı düzenlenmiştir.
Toplantıya odamız Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık ve meclis üyelerinin yanı sıra kurum yetkilileri ve ilgili meslek grubundaki üyelerimiz katılmıştır.
Yayınlanan Tebliğ ile yeni teknoloji içeren yatırımların desteklenmesine yönelik usul ve esasları içeren tebliğle kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak, tarım ve tarım dışı istihdamı geliştirmek, kadın ve genç girişimciler öncelikli olmak üzere gerçek ve tüzel kişilerin yatırımları için yapılacak hibe ödemelerine ilişkin hususlar belirlenmiştir.
Tüzel kişilerde proje tutarı 2,500,000 TL, gerçek kişilerde 1.250,000 TL ye kadar olan yatırımlar, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında hibe alabilecek.
Hibeye esas proje tutarı alt limiti en az KDV Hariç 50.000 (Ellibin) Türk Lirası'dır. Bu limit altındaki başvurular kabul edilmemektedir.
Ekonomik Yatırım ve Kırsal Ekonomik Yatırım kapsamındaki konulara ilişkin proje hazırlayarak yatırım teklifi vermek isteyen yatırımcılar için son başvuru tarihi 30 Eylül 2019 Pazartesi’dir.
Proje başvurusu yapacakların www.tarimorman.gov.tr internet adresi üzerinden giriş yaparak müracaatlarını tamamlamaları gerekmektedir.
Yayınlanan tebliğ hakkındaki detaylı bilgiyi Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden alabilirsiniz.