İL EKONOMİK TOPLANTISINDA TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN TEMSİLCİLERİ BİR ARAYA GELDİ.

Görüntülenme: 546 Eklenme Tarihi: 16-12-2019

İL EKONOMİK TOPLANTISINDA TEKSTİL SEKTÖRÜNÜN TEMSİLCİLERİ BİR ARAYA GELDİ.

Bartın Valisi Sinan Güner başkanlığında tekstil sektörüne yönelik İl Ekonomik toplantısı yapıldı.
Valilik Kriz Merkezi toplantı salonunda yapılan toplantıya Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık katıldı.

Tekstil sektörünün temsilcilerinin katıldığı İl Ekonomik toplantısına şehrin ekonomi aktörleri, esnafları, işadamları ve onların oluşturduğu  mesleki kuruluşlar ile sivil toplum örgütleri, Belediye Başkanı Cemal Akın, Rektör Prof.Dr. Orhan Uzun, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun,  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, ilgili kurum müdürleri, Mesleki ve Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri katıldı.

Vali Güner, İlimiz tekstil sektörünün sorunlarının çözümüne yönelik tekstil ve hazır giyim sektöründe karşılaşılan sorunlar ile sektörün Türkiye’deki yeri ve Bartın’daki payının yanı sıra, sektöre ilişkin kamu olarak neler yapılabileceğine ilişkin görüş ve önerilerin belirleneceğini ifade etti.

Toplantıda tekstil sektörü firma temsilcileri tarafından devlet teşviklerinin sürelerinin uzatılması, sektöre ait nitelikli elemanların yetersiz oluşu ve doğalgaz fiyatlarının yüksek oluşu nedeniyle imalatı etkilediği konuları dile getirildi.

Tekstil sektörü ile ilgili sunum yapan Bartın Üniversitesi Ulus Meslek Yüksek Okulu Öğr. Görevlisi Kadri Akçalı, Bartın’ın ve Türkiye’nin dış ülkelere yapılan ihracat ve ithalata ilişkin ekonomik göstergeleri ve genel sorunlara  ilişkin bilgiler verdi.

Toplantıyı değerlendiren TSO Başkanı Halil Balık, Tekstil ve hazır giyim sektörü, diğer gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de gerek üretim ve istihdama katkısı gerekse ihracat yoluyla ekonomiye döviz kazandırması nedeniyle ekonominin lokomotif sektörü olma özelliğini taşımaktadır dedi. Başkan Halil Balık Tekstil-konfeksiyon sektörü ülkemiz istihdamı ve ihracatı açısından en önemli sektörlerin başında geliyor. Sektör hem ihracat içindeki payı, hem istihdamdaki yoğunluğu, hem de kadın istihdamı oranının yüzde 50’lerde olması ile önemini bir kez daha ortaya koymakta. Tekstil ve hazır giyim sektörü Türkiye için olduğu kadar dünya ekonomileri için de yarattığı istihdam olanakları, kazandırdığı döviz geliri ve ürettiği katma değer ile ekonomik kalkınma yolunda vazgeçilmez bir sektördür.
Sayın Valimiz Sinan Güner başkanlığında yapılan İl Ekonomik toplantısında sektörün temsilcileriyle bir araya gelerek sektörün sorunları ele alındı. Sayın Valimiz çözüm noktasında da çalışmaları yakından takip ediyor.  Bizde Bartın Ticaret ve Sanayi Odası olarak kendilerine her konuda olduğu gibi bu konuda da destek olmaya hazırız'' şeklinde konuştu.