Bartın TSO'da Uygulamalı Girişimcilik eğitimleri devam ediyor.

Görüntülenme: 367 Eklenme Tarihi: 09-07-2019

Bartın TSO'da Uygulamalı Girişimcilik eğitimleri devam ediyor.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası, İŞKUR İl Müdürlüğü ve KOSGEB Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik eğitimi odamız toplantı salonunda başladı.

Yeni müteşebbislerin ortaya çıkması ve iş hayatına atılmasını amaçlayan Bartın Ticaret ve Sanayi Odası, İŞKUR İl Müdürlüğü ve KOSGEB Müdürlüğü ile imzaladıkları protokol kapsamında 2019 yılında 9 Uygulamalı Girişimcilik kursuna ev sahipliği yapacak.

Eğitmen Murat Karakabak tarafından verilen ve 4 gün 32 saat sürecek Uygulamalı Girişimcilik Eğitim programı 25 girişimci adayının katılımı ile odamız toplantı salonunda başladı..

Uygulamalı Girişimcilik eğitimiyle ilgili açıklama yapan Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, Bartın TSO olarak İŞKUR ile yapmış olduğumuz protokol kapsamında bu sene içinde 9 kurs açılacak, 4. kursumuz hafta başında başladı. Girişimci adaylarına 4 gün 32 saat sürecek olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilecek. Girişimcilik eğitimlerine başvuracak girişimci adayları e-devlet üzerinden başvuru yaparak kendilerine en uygun tarihlerdeki kursları seçebilirler ve kayıt yaptırabilirler.  Eğitimin içeriğinde KOSGEB destekleri, yeni iş kuranlara dönük desteğin mevzuatı, başvuru aşamaları, iş planın hazırlanması, pazar araştırmasının yapılması, yönetim planı oluşturulması ve yatırım fizibilitelerinin yapılması konuları işlenecek.  Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifika almaya hak kazanacak ve iş planları ile KOSGEB’e başvuru yapabilecekler. KOSGEB tarafından uygun görülen girişimcilere, 50 bin liraya kadar hibe, 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi imkanı sağlanacak. Bu eğitimler ile  kendi işini kurmak isteyen girişimcilerimize her türlü desteği vermeye hazırız. Bölgemizde ticari faaliyetlerin arttırılmasına yönelik atılacak her adımı destekleyerek ilerlemek istiyoruz. Bizleri heyecanlandıracak yeni fikirler ve yeni projeler peşindeyiz. Amacımız ticari pazarda ekonomimize katkı sağlayacak yeni girişimci adaylarını ortaya çıkarmak ve istihdama katkı sağlamak''diye ifade etti.