Bartın TSO Başkanı Halil Balık Ekonomik Raporu İnceleme Komisyonu toplantısına katıldı.

Görüntülenme: 116 Eklenme Tarihi: 17-04-2019

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomik Raporu İnceleme Komisyonu üyesi olan TSO Başkanı Halil Balık, “2018 Yılı Ekonomik Rapor” taslağının incelenmesi amacıyla Ankara TOBB ikiz kulelerde yapılan toplantıya  katıldı.
Toplantıya TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Engin Yeşil, Komisyon Başkanı Ferhat Çağlayan, üyeler; Levent Koçak, Halil Balık, Ahmet Nejat Sağel, Cem Doğan, Ersin Kaşka ve Şakir İşeri ile TOBB Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Delibaş katıldı.

Toplantıda, Mali ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından hazırlanan “2018 Yılı Ekonomik Rapor”u ayrıntılı bir şekilde incelendi.  Dünya ve Türkiye ekonomisi hakkında yapılan genel değerlendirmelerden sonra gayri safi yurtiçi hasıla, sektörel gelişmeler, yatırımlar, enflasyon, para, banka, sermaye piyasası, kamu maliyesi, döviz kurları, dış ticaret, ödemeler dengesi, uluslararası doğrudan yatırım ve dış borçlar gibi temel ekonomik göstergeler ile nüfus, eğitim, sağlık ve çalışma hayatına (istihdam ve ücretlere) ilişkin sosyal göstergeler hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Komisyon, Raporda 2018 yılında Türkiye’de ve dünyada meydana gelen gelişmelerin objektif bir şekilde değerlendirildiği konusunda görüş birliğine vardı. Toplantı üyelerin Türkiye ekonomisindeki güncel ekonomik ve sosyal ortama ilişkin değerlendirmelerde bulunmasıyla sona erdi.