Bartın TSO Başkanı Halil BALIK 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Kutladı.

Görüntülenme: 96 Eklenme Tarihi: 16-08-2018

8 Mart, dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri anlamlı bir gündür.
Evinde anne, işyerinde çalışan, toplumda saygın bir fert olan kadınlarımızın ülkemizin toplumsal birliği ve dirliği için hayati rolleri olduğu ortadadır.
Modern ve çağdaş düşünceleriyle hayatımızın her alanını güzelleştiren kadınlarımız, dünyada toplumların gelişmesinde ve refah düzeye ulaşmasında vermiş oldukları mücadeleyle zaman içerisinde hem kendi haklarını kazanmışlar hem de içinde bulundukları toplumlara kazandırdıkları haklarla çok önemli başarılar elde etmişlerdir. Bir milletinin temelini oluşturan ailenin en önemli ferdi'dir kadın. Milli Mücadelemizde cephede savaşan erkeğine mermi taşıyan Türk kadını, Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte, sosyal ve kültürel alanlarda, eğitimde, hukukta, siyasette ve diğer birçok alanda erkeklerle eşit haklara sahip olmuştur.
Bu duygu ve düşüncelerle Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü yürekten kutluyor, bugünün kadına karşı şiddetin son bulması için bir dönüm noktası olmasını diliyorum.