Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Halil Balık, Bartın Belediyesi Kent Müzesi Açılış Törenine Katıldı.

Görüntülenme: 90 Eklenme Tarihi: 16-08-2018

Bartın Belediyesi tarafından Hükümet Caddesinde yer alan tarihi Belediye Binası Kent Müzesi olarak restore edildi. Çalışmaları tamamlanan Kent Müzesi açılış törenine katılan  Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Halil Balık ilimiz önemli bir müze kazandı dedi.

Açılış töreninde müzeye eser ve obje bağışında bulunan vatandaşlara teşekkür belgeleri dağıtıldı. BTSO Başkanı Halil Balık’ta eser ve objeleri ile bağışta bulunan vatandaşlara teşekkür belgesi takdim etti.

Açılış konuşmaları ve belge takdiminin ardından Bartın Belediyesi Kent Müzesinin açılış kurdelesi Vali Yardımcısı Erkan Kalender, Belediye Başkanı Cemal Akın, 22. Dönem Milletvekili Asım Kulak, BTSO Başkanı Halil Balık ve siyasi parti temsilcileri tarafından kesildi.

Yapısı, içeriği ve teknolojik donatılarıyla ülkemizin sayılı müzeleri arasında yerini alan Kent Müzesinin açılış töreninin ardından TSO Başkanı Balık müzeyi gezerek bilgiler aldı.

Bartın Kent Tarihi Müzesinin Bartın tarihine ışık tutan bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Balık, “Bartın Belediyesi tarafından ilimize kazandırılan Kent Müzesi içinde bulunan eser ve bilgilerle kentimiz için oldukça önemli bir müze. Bu müzenin ilimize kazandırılmasında başta Belediye Başkanımız Cemal Akın olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ellerindeki eser ve objeleri de müzeye bağışlayan Bartın halkına da ayrıca teşekkür etmek gerek. Kent Müzesi 7’den 70’e herkesin gezebileceği ve Bartın tarihi, kültürü, coğrafi konumu ve özellikleri hakkında bilgi sahibi olabileceği bir yer.” dedi.

Kent Tarihi Müzesinin 300 metrekare olan zemin katında Bartın’da Yeraltı Zenginlikleri, Milli Mücadele Yıllarında Bartın, İlimizin Kronolojik Tarihi, Şehitler Bölümü, İlimizde Görünen Nadir Canlılar, Doğal Afetler ve Ulaşım konuları hakkında çeşitli bilgiler fotoğraf, pano ve kioslarla ziyaretçilere anlatılıyor.

405 metrekare büyüklüğe sahip olan üst katta ise Bartın Ticaret Hayatı, Bartın’da Gemi Yapımı, Madencilik, Eski Tarihi Esnaflar, Tarihi Bartın Çarşısı, El Sanatları, Kadınlar Pazarı, Bartın’da Mimari Yapı, Bartın Siyasi Tarihi,  Bartın Eğitim ve Sağlık Tarihi, Turizm Bölümü, Spor Tarihi, Basın, Yayın İletişim Tarihi, Kültür Sanat Bölümü ve Bartın Mutfak Kültürü hakkında kioslar, maketler, panolar, fotoğraflar yer alıyor.