Bartın heyeti Doğu Karadeniz Bölgesi’nde turizm çalışmalarını inceledi.

Görüntülenme: 391 Eklenme Tarihi: 28-03-2019

Bartın TSO Başkanı Halil Balık'ın katılımıyla Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı koordinatörlüğünde Doğu Karadeniz Bölgesi’ne teknik gezi düzenlendi.
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın düzenlediği teknik geziye, Bartın TSO Başkanı Halil Balık, BAKKA Bartın Koordinatörü Bahadır Kalecik, Uzman Şahin Baş ve Oda Genel Sekreteri Ahmet İncekara katıldı.
Teknik gezi kapsamında, Ordu,Trabzon ve Rize illerine ziyaretlerde bulunuldu. Heyet ilk olarak Ordu Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Ordu TSO Başkanı Servet Şahin tarafından karşılanan heyet ziyaret sonrası, Arım Balım Peteğim Projesi'nin yürütüldüğü Arıcılık Enstitüsü ve Altaş Yağ Sanayi Bal Paketleme tesisinde incelemelerde bulundu.
Bartın heyeti teknik gezinin ikinci gününde, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nı (DOKA) ziyaret ederek turizm ve yatırım konularında bilgi aldı.
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle başkanlık makamında bir araya gelen Bartın TSO Başkanı Halil Balık ve beraberindekiler, bölge turizmiyle ilgili görüş alışverişinde bulundular.

''İLİMİZE DEĞER KATACAK PROJELER İÇİN ÇALIŞIYORUZ''

Teknik geziyi değerlendiren Bartın TSO Başkanı Halil Balık, Arap turizminin hızla arttığı 3 ildeki çalışmaları yerinde incelemeyi amaçladıklarını belirterek, bölgede turizm hacminin nasıl arttığını görmek için teknik gezi düzenledik. “Bartın, Batı Karadeniz Bölgesi’nde kalıyor. Doğu Karadeniz Bölgesi’nin merkezi Trabzon başta olmak üzere Ordu ve Rize’de Arap turizmi büyük bir çıkış yakaladı. Bölgedeki bu turizm hareketini yerinde görmek ve nasıl başarılı olduğunuzu öğrenmek istedik. Ayrıca Bartın ekonomisi için büyük bir değer taşıyan arıcılık ve bal sektöründe Ordu ilinde bir proje dâhilinde kurulan bal paketleme tesisi ve analiz laboratuvarını yerinde gördük. Bu teknik geziyi düzenlerken, bölgemize ve ilimize yatırımcıyı ve turisti nasıl çekebiliriz, ekonomimize katkı nasıl sağlayabiliriz bunu hedefledik. Doğu Karadeniz Bölgesi bizim için çok güzel rol model oldu. Ziyaretlerimizi gerçekleştirdiğimiz tüm kurumlar, bizimle en baştan sonuna kadar çalışmalarını ve projelerini paylaştılar. Bizde ilimize ve bölgemize değer katacak projeler her neyse onların gerçekleşmesi için elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışacağız''  dedi.
Ziyaretlerin sonunda Bartın TSO Başkanı Halil Balık ve Bartın Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Osman Bahadır Kalecik Bartın’ın el işçiliği ürünlerinden çeşitli armağanlar takdim etti.