Bartın Arap Dünyası'na Tanıtılıyor.

Görüntülenme: 78 Eklenme Tarihi: 16-08-2018

Sosyal medyada Arap dünyasında Ülkemizin tanıtımını ve Türkçe eğitim videolarını yapan Lübnan asıllı Sosyal Medya Fenomeni Salah Chatah,  İnstagram da ki 1.3 milyon takipçi sayısına sahip olduğu hesabında Bartın’ın kültürel ve turistik değerlerini tanıttı.
Bartın, sosyal medya üzerinden en çok takip edilen iller arasında yerini alırken yatırımcıların ve turistlerin Bartın’a olan ilgisi gün geçtikçe daha da artıyor.
Batı Karadeniz kalkınma Ajansı, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği; Bartın Belediyesi ve Ulus Belediyesi’nin iştiraki ile gerçekleştirilen organizasyonda Bartın, Ulus ve Amasra İlçelerinin doğal güzellikleri, gastronomi değerleri ve somut olmayan kültürel miraslarının tanıtımı gerçekleştirildi.
9 ve 10 Haziran 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen tanıtım organizasyonuna BAKKA Genel Sekreter Vekili Elif ACAR, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ahmet İNCEKARA, Bartın Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Osman Bahadır KALECİK, Basın sorumlusu İlknur İPEKÇİ eşlik etti.
Yapılan 2 günlük tanıtım programını değerlendiren TSO Başkanı Halil BALIK, İlimizin hem kültürel hem de turistik değerlerini tanıtacak bu programın faydalı olacağını düşünüyorum. Ulusal ve uluslararası  tanıtımlarda görsellik çok önemli bölgemizin bu gibi tanıtımlara ihtiyacı var. Her fırsatta bu tür organizasyonlar ile bölgemizin turizm ve yatırım açısından ne kadar uygun olduğunu görsel basında göstermeliyiz. İlimiz küçük ama içinde pek çok güzelliği barındıran doğa harikası şehirlerimizden bir tanesi. Bartın'ın tanıtımına elimizden geldiğince önem vermeliyiz. Suudi turistlerin bu tanıtım sayesinde ilimize yapacakları turistik ziyaretleri sayesinde hem bölge ekonomisi hem de ülke ekonomisi canlanacak ve kazanacak. Bu organizasyonda emeği geçen başta Salah Chatah'a, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'na ve destek veren Belediyelerimize çok teşekkür ediyorum''dedi.