7.İSTİHDAM VE KARİYER GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ.

Görüntülenme: 368 Eklenme Tarihi: 13-12-2019

7.İSTİHDAM VE KARİYER GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ.

Bartın Üniversitesi Ağdacı Kampüsü Konferans Salonunda “7. İstihdam ve Kariyer Günü” etkinliğinde düzenlendi.

Bartın Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen “7. İstihdam ve Kariyer Günü” etkinliğine Rektör Prof.Dr. Orhan Uzun, Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, İl Müdürleri, akademisyenler, firma temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan etkinlikte açılış konuşması Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun tarafından yapıldı.

Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun'un ardından konuşan Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, ‘istihdam’ konusuna dikkat çekerek, “17 yaşımda ben ticarete başladım. Lise dönemlerinden itibaren farklı iş kollarında çalışmalar yaptım, ticaret yaptım. Şimdi genç nesil bizlere göre daha şanslılar ve bu şanlarını iyi bir planlama ile başarılı bir şekilde kullanma imkânına sahipler. Üniversitede okuyan arkadaşlarımızın da mezun olduktan sonra iş kaygıları başlıyor. Biraz çabayla bu gibi kaygıların üstesinden gelebileceğinize inanıyorum. Maaş sormak yerine iyi bir maaş hak etmeyi hedeflediğiniz ve bu yönde gayret gösterdiğiniz zaman mutlu olabileceğinize inanıyorum.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından program kapsamında Bartın’da istihdama sunduğu katkılardan dolayı Bartın Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı tarafından Bartın TSO Başkanı Halil Balık’a Teşekkür Belgesi takdim edildi.

Ayrıca  “İstihdam ve Kariyer Günü” kapsamında destek veren farklı sektörlerden katılan işveren temsilcilerine de Teşekkür Belgeleri verildi.

Programın ardından Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık ve katılımcılar fuaye alanına firmalar tarafından kurulan stantları ziyaret etti.