16.03.2020 TARİHLİ 4 NO'LU VE 28.03.2020 TARİHLİ 13 NO'LU İŞ YERLERİ TARAFINDAN UYULMASI GEREKEN KURALLARIN YER ALDIĞI İL HIFZISSIHHA MECLİS KARARI

16.03.2020 TARİHLİ 4 NO'LU VE 28.03.2020 TARİHLİ 13 NO'LU İŞ YERLERİ TARAFINDAN UYULMASI GEREKEN KURALLARIN YER ALDIĞI İL HIFZISSIHHA MECLİS KARARI

Görüntülenme: 189 Eklenme Tarihi: 17-04-2020

16.03.2020 TARİHLİ 4 NO'LU VE 28.03.2020 TARİHLİ 13 NO'LU İŞ YERLERİ TARAFINDAN UYULMASI GEREKEN KURALLARIN YER ALDIĞI İL HIFZISSIHHA MECLİS KARARI

İŞYERLERİNDE KORONAVİRÜS SALGINININ YAYILMASINI ÖNLEMEK İÇİN ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER
1.    Çalışan işçileri fabrikaya getirip götüren servis araçlarının özellikle sık temas edilen yüzeyler başta olmak üzere temizlik ve hijyenin sık aralıklarla yapılması, servis kullanan çalışanların araç içerisindeki yüzeylere temasının mümkün olduğunca azaltılması sağlanacaktır.
2.    Servis araçlarının taşıma kapasitelerinin % 50 azaltılarak ve her koltuğa yalnızca bir kişi oturacak şekilde seyahat edilmesi sağlanacaktır.
3.    Servis araç girişlerine el dezenfektanları konulacak, seyahat süresince şoför ve tüm yolcuların cerrahi maske takmaları mutlaka sağlanacaktır.
4.    İş terinin giriş ve çıkışlarında kullanılmak üzere hijyen malzemeleri (el dezenfektanı ve cerrahi maske) bulundurulacaktır.
5.    Temas yolu ile geçiş kontrol sistemi bulunan işyerlerinde bulaşma riskine karşı temassız sistemlerin kullanılması veya geçici süreyle temaslı sistemlerin devre dışı bırakılması ve kullanılmaması sağlanacaktır.
6.    İşyerlerine girişte ve çıkışta yığılmaların önüne geçmek amacıyla sosyal mesafe kuralına uygun olarak geçiş işaretlemeleri yapılarak (en az bir buçuk metre) mesafe konulacak, girişlerde ve çıkışlarında yığılma ve kalabalıklaşmanın önüne geçilecektir.
7.    Çalışanların işe gelişlerinde temassız ateş ölçer ile ateşlerinin mutlaka ölçülmesi sağlanacaktır.
8.    Çalışanlarda ateş, öksürük, nefes darlığı gibi şikayetlerden birinin bile olması halinde, çalışmaya devam etmesine izin verilmeyecek ve söz konusu çalışan maskesi takılı şekilde derhal sağlık kuruluşuna gönderilecektir.
9.    Sosyal mesafe kuralı gözetilerek çalışanlar arasında en az 2 metre mesafe olacak ve maskesiz çalışmaya kesinlikle müsaade edilmeyecek.
10.    Çalışma alanında aynı anda bulunan işçi sayısı,toplam işçi sayısının yarısına düşürülecek dönüşümlü çalışma yöntemine mutlak suretle geçilecektir.
11.    Ara dinlenmeleri ve yemek molaları, çalışanların birbiriyle etkileşimleri asgari düzeyde olacak şekilde düzenlenecektir.
12.    Çalışma ortamının uygun ve yeterli düzeyde havalandırılması sağlanacaktır.
13.    Bulaşma riskini azaltacak şeklide el dezenfektanları, çalışanların kolaylıkla ulaşabileceği yerlerde ve yeterli sayıda bulundurulacaktır.
14.    Asansör kullanılmayacak, sosyal mesafe kuralı çerçevesinde tokalaşma, sarılma, öpüşme gibi davranışlardan ve ellerle yüz bölgesine temastan kaçınılması gibi kurallar mutlak surette takip edilerek çalışanlar bu konuda uyarılacaktır.
15.    Çalışma alanında yeteli sayıda elle temas edilmesine gerek duyulmadan (ayakla açılabilen) çöp kutuları yerleştirilerek, tuvalet ve lavabolarda yeterli miktarda kişisel hijyen malzemesi bulundurulacaktır.
16.    Ortak kullanım alanlarındaki su sebilleri ve çay makineleri kullanılmayacak, çalışanlara kapalı şişelerde su temin edilecektir.
17.    Covid-19 şüphesi taşıyanların olması halinde bu kişilerle temas eden çalışanların belirlenmesinde İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte hareket edilecektir.
18.    Toplantı ve eğitimlerin salgın bitene kadar yapılmaması sağlanacaktır.
19.    Yemekhane ve dinlenme alanlarında sosyal mesafe ve hijyen kurallar göz önünde bulundurularak, yemek alma kuyruğunda bekleyen çalışanların arasındaki mesafe an az bir buçuk metre olacak şekilde şeritlerle belirlenecektir. Ayrıca yemek yenen masalarda mümkünse tek kişi oturacak şekilde, mümkün değilse yemek yiyenler arasında en az bir buçuk metre mesafe korunarak maslarda en fazla 2 kişi olacak şekilde düzen alınacaktır.
20.    İş yerinde Covid-19 pozitif bir kişinin çıkması durumunda, temaslı takibinin kolay yapılabilmesi için; yemek saatleri gruplara göre belirlenecek ve aynı kişilerin hep aynı masada yemek yemeleri sağlanacaktır. Çay içme molalarında da benzer kurallara dikkat edilecektir.
21.    Yemekhane ve dinlenme alanları sık aralıklarla dezenfekte edilecek, yemek öncesi ve sonrasında ellerin bol su ve sabun ile veya el dezenfektanı ile yıkanması ve tek kullanımlık kağıt havlu ile ellerin kurulanmasının sağlanmasına yönelik tedbirler alınacaktır.
22.    Aşçı, aşçı yardımcısı ve temizlik görevlisi gibi yemekhane çalışanlarının da kişisel hijyen kurallarına uygun davranması ve uygun kişisel koruyucu (bone ve maske gibi) kullanılması sağlanacaktır.

16.03.2020 TARİHLİ 4 NO'LU VE 28.03.2020 TARİHLİ 13 NO'LU İŞ YERLERİ TARAFINDAN UYULMASI GEREKEN K
 

Yorum Yap

Gönderiliyor.Lütfen Bekleyiniz...