TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile birlikte Bakan Pekcan’ı ziyaret etti.

Görüntülenme: 93 Eklenme Tarihi: 30-07-2018

Odamız Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gülsüm Karakaş; 81 İldeki TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu İl Başkanlarının katılımları ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a tebrik ziyaretinde bulundu.
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu; TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri ve Odamız Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gülsüm Karakaş' ın da aralarında bulunduğu 81 İldeki TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu İl Başkanlarının katılımları ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a tebrik ziyaretinde bulundu.

Geçmişte Türkiye'nin gücünün yarısının, kadınların oyun dışı tutularak heba edildiğini belirten, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu "Ekonomiye kadın eli değecek. Türkiye'nin zenginleşmesi serüvenine kadınlar şimdi daha fazla destek olacak." dedi.

"Önceden iki ayrı bakanın üstlendiği sorumluluğu, Sayın Cumhurbaşkanımızın şuanda tek başına Ruhsar Pekcan'a vermesi duymuş olduğu güven ve itimatın da göstergesi olmuştur. Ekonomiye kadın eli değecek. Türkiye'nin zenginleşmesi serüvenine kadınlar şimdi daha fazla destek olacak." diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulunu Bakan Pekcan ile birlikte kurduklarını ve uzun süre beraber çalıştıklarını anlatarak, Kadın Girişimciler Kurulunun kurulduğu dönemde Türkiye'de kadın girişimcilerin tüm girişimciler içindeki oranının yüzde 4,5 olduğunu, bugün bu oranın yüzde 10 seviyesinde bulunduğunu kaydetti.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Nurten Ceceli Alkan da çok heyecanlı ve mutlu olduğunu belirterek, bugünü kendilerinin gurur günü olarak tanımladı.

Kadınların ekonomiden aldıkları payı artırmak için aynı yolda uzun zamandır beraber yürüdükleri arkadaşlarının Bakan olmasının mutluluğunu yaşadıklarının vurgulayan Alkan, "Sayın Cumhurbaşkanımıza bu önemli görevi, hakkıyla yerine getireceğinden emin olduğumuz Sayın Pekcan'a verdikleri için şükran duyuyoruz. Bunu, ülkemiz için bir kazanç olarak görüyoruz. Kendisinin bugüne kadar başardıklarının bundan sonra başaracaklarının da teminatı olduğunu düşünüyoruz. Sayın Bakanımızın başarı hikayelerinden tüm kadınlarımızın ve kızlarımızın büyük bir gurur duyacağını ve geleceğe bakan vizyonlarında büyük bir farklılık oluşturacağına inanıyoruz. Anadolu'nun dört bir tarafında ülkem için emek veren kadınlarımızın artık yüreğinde bir başka ışık var diye düşünüyorum. Belki 'Bakan olurum.' der kızlarımız."  diye konuştu.

Ayrıca Genel Kurul’da 5. kez TOBB başkanlığına seçilen M. Rifat Hisarcıklıoğlu' nu  tebrik eden TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanları Hisarcıklıoğlu'nun çalışmalarına ilişkin istişarelerde bulundular. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu; her zaman olduğu gibi bundan sonra da Kadın Girişimcilerle birlikte bir çok projede birlikte olacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından hediye takdimine geçildi ve ziyaret sona erdi.