MİSYONUMUZ

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası,tüccar,sanayici ve girişimcilere yasalarla tanımlanmış çerçevede ve kalite standardının sürekliliğini sağlayan personel yapısı ile hizmet götüren,il ve bölge kalkınmasında öncü olan,tarihsel misyona sahip,köklü,güvenilir ve çağdaş bir kuruluştur.

VİZYONUMUZ

Bartın Ticaret ve Sanayi Odasının amacı ,Yerel Bölgesel ve Ulusal Düzeylerde gelişimi sağlayarak,üyelere sağlanan temel hizmetlerin yanında geniş bir alanda katma değere sahip hizmetlerin sunulmasını sağlamaktır.

İLKELERİMİZ

-Tüm üyelerimizin saygılarını ve sadakatini kazanmak için onlara güven veren ,beklentilerini gerçekleştiren bir kurum olmak.
-Çalışanlarımızın çalışmaktan gurur duyacağı ve sadakatle bağlı olacağı,verimlilik ve kuruluş imajını sağlayacak derecede düzenli,temiz ve güvenli çalışma ortamı sağlamak.
-Köklü geçmişimiz ve tarihten gelen sorumluluğumuz ile bölgemizin sosyal,ekonomik ve kültürel gelişimine katkı sağlamak.
-Etkin,hızlı ve kaliteli hizmet vermek.
-Üyelerimizle sağlıklı iletişim kurmak.
-Sürekli iyileştirmeyi canlı tutmak ve gelişim için kalite iyileştirme ortamı sunmak.
-Girişimciliği teşvik etmek.
-Küçük ve Orta Ölçekli işletmelerin gelişmesi için destek sağlamak.
-Uluslararası alanlarda oda üyelerimizi ve ilimizi temsil etmek.

BARTIN TSO MÜKEMMELLİK YOLCULUĞU

2006 yılında odamız ISO:9001:2000 Kalite Yönetimi Sistem belgesi almak için Türk Standartları Enstitüsüne başvuru yaparak Kalite Yönetim Sistem Belgesini aldı.
2008 Yılından itibaren Birlik tarafından sürdürülen “Oda/Borsa Akreditasyon Projesi” çerçevesinde, Türk oda/borsa sistemi için oldukça önemli olan “Kalite Stratejisi” çalışmaları başlatılmıştır.
Akreditasyon ,TOBB’ a bağlı odalarda hizmet kalitesinin iyileştirilmesi amacı ile “Türk Oda Geliştirme Programı” kapsamında Eurochambers - TOBB işbirliği ile ARCHIMEDES programı çerçevesinde Alman Oda sistemine ilişkin görüşlerin de eklendiği Eurochambers, İngiltere Odalar Birliği’nin sistemi dikkate alınarak olgunlaştırılmış bir modeldir.
Akreditasyon, Yetkili bir kuruluşun; bir kuruluş ya da kişinin gerçekleştirmekte olduğu faaliyetleri belirli prosedürlere uygun olarak yapmakta olduğuna (yeterliliğine) tanınırlık vermesi işlemidir.
Sistemin amacı, oda/borsa sistemi içinde bir yakınlaşmanın temini ve bu sayede Türk oda/borsa sisteminin Avrupa oda/borsaların sistemine uyumunun sağlanmasıdır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ ne bağlı odalarda hizmet kalitesinin iyileştirilmesidir.
Bu sistem temelde, oda/borsalar tarafından yerine getirilmesi gereken asgari hizmetleri ortaya koymakta, bu hizmetlerin gerektiği şekilde yerine getirildiğine ilişkin olarak ilgili oda/borsaların her yıl kendi performanslarını değerlendirmeleri ve üç yılda bir de Birlik tarafından belirlenecek denetçiler tarafından oda/borsaların değerlendirilmelerini öngörmektedir.
Hedefler:
1.Yeterliliği müşteriler için şeffaf hale getirmek,
2. Belge ve raporların güvenirliği artırmak,
3. Uygunluk değerlendirmesi altyapısı oluşturmak,
4. Uluslararası ticareti kolaylaştırmak.
2009 Yılında ISO:9001:2008 versiyonu tarafından denetim geçirdik.Belgemizi yeniledik.
2011 yılında ise Dünya Tüketici Akedemisi tarafından European Qualıty Awards(Avrupa Kalite Ödülü) alan tek oda ünvanına sahip olduk.
BARTIN TSO MÜKEMMELLİK YOLCULUĞU
2006 Yılında ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini aldık.
2008 Yılında Oda/Borsa Akreditasyon Projesi çerçevesinde Akredite Oda Sertifikası aldık.
2009 Yılında ISO 9001:2008 versiyonu tarafından denetim geçirdik.Belgemizi yeniledik.
2011 Yılında Dünya Tüketici Akademisi tarafından European Qualıty Awards (Avrupa Kalite Ödülü) ödülünü aldık.

BARTIN TSO ÜYE MEMNUNİYETİ VE ŞİKAYETLERİNİ ELE ALMA POLİTİKAMIZ

Yönetim Kurulumuzun 146 Sayılı 12.12.2011 Tarihli kararıyla tespit edilmiştir.
Bartın Ticaret ve Sanayi Odası;
5174 Sayılı TOBB Kanunu ve yönetmelikleri çerçevesinde üyelerimizin şikayet ve dilekleri kolayca iletebilmesi, bu şikayetlerin oda Yönetim Kurulumuz ve Personelimizle en kısa sürede çözüleceğini, şikayetlerin izleme, ölçme ve analiz prosesi ile birlikte sonuçların sistem dahilinde değerlendirileceğini taahhüt etmekteyiz.