HİSTORY
TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu\'dan İlimizde Eğitime Dev Destek
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bartın TOBB Sosyal Bilimler Lisesi imza töreni ile Bartın ekonomisine değer katanlar ödül töreni kapsamında gerçekleştirdiği ziyarette Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu’nu makamında ziyaret etti.Valilik Şeref Defterini de imzalayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bartın ekonomisine katkı sunan iş adamlarına verdiği destekten dolayı teşekkürlerini belirtti. Vali Azizoğlu’nun makam odasında gerçekleşen ziyarette TSO Başkanı Cihat Çakır’da yer aldı. Vali Azizoğlu ve Hisarcıklıoğlu ziyarette karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Valilik ziyareti sonrası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafıdan gerçekleştirilen Belediye Başkanı Cemal Akın’a makam odasında gerçekleşen ziyarette TSO Başkanı Cihat Çakır, MHP İl Başkanı Sezai Bilgin, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fırıncıoğlu ve Belediye Meclis Üyeleri de yer aldı. Ziyaret Akın ile Hisarcıklıoğlu arasında karşılıklı sohbet ve bilgi alışverişi şeklinde sürdü. Belediye Başkanı Cemal Akın TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti ifade ederek belediye Resim Atölyesi kursiyerleri tarafından hazırlanmış bir Bartın resmini, Büyük taarruzu ifade eden Ressam Sururi tablosunuve Belediye Kültür Yayını kitaplarını hediye etti. Hisarcıklıoğlu ise Akın’a TOBB tarafından hazırlanan Yunus’un Gül Bahçesinden isimli kitabı hediye etti. Makam ziyaretler sonrası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Bartın’a yaptırılacak olan Sosyal Bilimler Lisesi’nin protokolü ve Bartın Ekonomisine Değer Katanlar Ödül Töreni düzenlenen görkemli bir törenle gerçekleşti. 2013 yılı vergi rekortmenlerine ödüllerinin de verildiği törene Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan, Bartın Baro Başkanı Ferhat Parlatır, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile davetliler katıldı.

DEFINITION OF BARTIN TSO
Date of Bartın Chamber of Commerce and Industry

Bartın Chamber of Commerce and Industry was establıshed in 1906 under the name of “Chamber of Commerce and Agricultural Industry”.On 27.08.1906 Mr.Ahmed,President of Bartın Chamber of Commerce and Industry by signing the establishment of the chamber he announced so as to publish the article beginning with the discourse “ Mr.Proud President”In the article by expressing that there is no building belonging to the chamber he requested a building and secretary allocation.

With the desicion which was taken on 09.09.1906,it is stated that the people who weren’t registered to the chamber ,their estimation will not be accepted and they can’t participate in the goverment contests.

To establish the chamber ,the commercial activities of Bartın leaning against chicken and egg farming ,marketing lumber are developing.The Committe undermentioned is tried to found the chamber and performed from 1906 until 1919:

President:Mehmed Agha from the family of Keleş
Member:Hadji Osman Efendi from the family of twenty-five
Member:Bodosaki Konstantinidus
Member:Kurd Ahmed Efendi from the family of Hadji
Head Clerk:Hüseyin Hamdi Efendi from the Family of Samancı

Development and Administration

The Chamber of Commerce and Industry which was accepted on 08.03.1950 and after revised this numbered 5590 is a Professional institution as a public institution with the law and decrees , from it is foundation it carries on the studies according to the legal and regulation legislations.With the inclusion of he districts of Kurucaşile,Ulus,Amasra and the community district of Kozcagız INTo the Chamber Workspace,all the problems of the region are the orders of the day.

Bartın Chamber of Commerce and Industry,Today with 1800 member and 11 personnel has been serving the central service building.

BARTIN CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY MISSION

Bartin Chamber of Commerce and Industry, traders, industrialists and entrepreneurs, providing continuity of quality standards framework and personnel structure defined by law and providing services, which is pioneering the development of the Province and the region, with a historical mission, long-established, reliable and modern enterprise.

BARTIN CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY VISION

The purpose of Chamber of Commerce and Industry, the development of local regional and national levels, providing the basic services provided to Members as well as the submission is to provide a broad range of value-added services.