HABERLER / YÖNETİM KURULU BAŞKANI BALIK, BAKAN EROĞLU'NUN AÇILIŞINI YAPTIĞI ÖZTEM BARTIN DEFNE FABRİKASININ AÇILIŞINA KATILDI.
TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu'dan İlimizde Eğitime Dev Destek
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bartın TOBB Sosyal Bilimler Lisesi imza töreni ile Bartın ekonomisine değer katanlar ödül töreni kapsamında gerçekleştirdiği ziyarette Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu’nu makamında ziyaret etti.Valilik Şeref Defterini de imzalayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bartın ekonomisine katkı sunan iş adamlarına verdiği destekten dolayı teşekkürlerini belirtti. Vali Azizoğlu ve Hisarcıklıoğlu ziyarette karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Ziyaret Akın ile Hisarcıklıoğlu arasında karşılıklı sohbet ve bilgi alışverişi şeklinde sürdü. Belediye Başkanı Cemal Akın TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti ifade ederek belediye Resim Atölyesi kursiyerleri tarafından hazırlanmış bir Bartın resmini, Büyük taarruzu ifade eden Ressam Sururi tablosunuve Belediye Kültür Yayını kitaplarını hediye etti. Hisarcıklıoğlu ise Akın’a TOBB tarafından hazırlanan Yunus’un Gül Bahçesinden isimli kitabı hediye etti. Makam ziyaretler sonrası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Bartın’a yaptırılacak olan Sosyal Bilimler Lisesi’nin protokolü ve Bartın Ekonomisine Değer Katanlar Ödül Töreni düzenlenen görkemli bir törenle gerçekleşti. 2013 yılı vergi rekortmenlerine ödüllerinin de verildiği törene Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan, Bartın Baro Başkanı Ferhat Parlatır, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile davetliler katıldı.
Eklenme Tarihi : 27.11.2017 Okunma : 107
Odamız üyelerinden Öz-Tem Orman Ürünleri Tem. İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.'nin Bartın Defne Fabrikası açılışını Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da konuşmasında, “Böyle muhteşem bir tesisi açtıkları için Uğur beyi tebrik ediyorum. Hayırlı olmasını gönülden diliyorum. Yılmaz bey böyle bir tesisten bahsedince ben çok duygulandım. Biz Türkiye’de odun dışı dediğimiz sağlığa faydalı olan bitkilerin üretilmesi ve ihracatına önem veriyoruz. Dünyada 115 milyar dolarlık bir pazar var. Biz ilk adım olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak bu meseleye el atalım dedik ve Odun Dışı Orman Ürünleri Daire Başkanlığını kurduk. Bu şekilde vatandaşlarımıza, orman köylülerimize, sanayicilerimize ve iş adamlarımıza her türlü desteği veriyoruz. Şu ana kadar ancak yılda 600 milyon dolarlık ihracat yapabiliyoruz. Bu çok az bir rakam. Çünkü Türkiye tıbbi aromatik bitkiler ve aynı zamanda özellikle odun dışı ürünler konusunda Kıta Avrupa’sından daha çok potansiyele sahip. 13 bin 500 flora ve fauna var. Bunun 3 bin 600’ü endemik yani sadece Türkiye’de var. Dolayısıyla bu sektörü harekete geçirmemiz lazım.  Biz bu sektörü stratejik ilan ettik ve her türlü desteği vereceğiz. Hedefimiz Cumhuriyetimizin kuruluşunun  100’üncü yılında yani 2023’te ihracatı 5 milyar dolara yükseltmek.” Dedi.

Açılış törenine Bakan Eroğlu ile birlikte Bartın Valisi Nusret Dirim, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık, Bartın TSO Meclis Başkanı Adem Akpürçek, Bartın TSO Yönetim ve Meclis Üyeleri, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, protokol üyeleri,çok sayıda sanayici, fabrika çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Görseller