HABERLER / ÜRETİM REFORM PAKETİ VE KÜMELENME PROGRAMI HAKKINDA DUYURU
TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu\'dan İlimizde Eğitime Dev Destek
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bartın TOBB Sosyal Bilimler Lisesi imza töreni ile Bartın ekonomisine değer katanlar ödül töreni kapsamında gerçekleştirdiği ziyarette Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu’nu makamında ziyaret etti.Valilik Şeref Defterini de imzalayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bartın ekonomisine katkı sunan iş adamlarına verdiği destekten dolayı teşekkürlerini belirtti. Vali Azizoğlu’nun makam odasında gerçekleşen ziyarette TSO Başkanı Cihat Çakır’da yer aldı. Vali Azizoğlu ve Hisarcıklıoğlu ziyarette karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Valilik ziyareti sonrası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafıdan gerçekleştirilen Belediye Başkanı Cemal Akın’a makam odasında gerçekleşen ziyarette TSO Başkanı Cihat Çakır, MHP İl Başkanı Sezai Bilgin, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fırıncıoğlu ve Belediye Meclis Üyeleri de yer aldı. Ziyaret Akın ile Hisarcıklıoğlu arasında karşılıklı sohbet ve bilgi alışverişi şeklinde sürdü. Belediye Başkanı Cemal Akın TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti ifade ederek belediye Resim Atölyesi kursiyerleri tarafından hazırlanmış bir Bartın resmini, Büyük taarruzu ifade eden Ressam Sururi tablosunuve Belediye Kültür Yayını kitaplarını hediye etti. Hisarcıklıoğlu ise Akın’a TOBB tarafından hazırlanan Yunus’un Gül Bahçesinden isimli kitabı hediye etti. Makam ziyaretler sonrası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Bartın’a yaptırılacak olan Sosyal Bilimler Lisesi’nin protokolü ve Bartın Ekonomisine Değer Katanlar Ödül Töreni düzenlenen görkemli bir törenle gerçekleşti. 2013 yılı vergi rekortmenlerine ödüllerinin de verildiği törene Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan, Bartın Baro Başkanı Ferhat Parlatır, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile davetliler katıldı.
Eklenme Tarihi : 17.07.2017 Okunma : 1013
7033 sayılı Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesine Amacıyla Bazı Kanun ve ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik yapılmasına Dair Kanun 01 Temmuz 2017 tarihli ve 30111 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun Üretimin  Araştırma ve Geliştirme faaliyetlerinin önünü açarak Ülkemizin teknik dönüşümüne imkan vermektedir.

Kanunda  90 Madde bulunmakla beraber bazı maddelerin özeti şöyledir ;

Yeni Kurulacak Sanayi İşletmelerinin İşyeri açma ve çalışma ruhsatı almadan önce Sanayi Siciline kayıt için uygun olup olmadığına dair yazının  Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerinden  alınması şartı getirilmiştir.

Bilişim ve yazılım yapan firmaların Sanayi Sicil Belgesi alması şartı getirilmiştir.

Kamu alımlarında orta ve yüksek teknolojili  yerli malı ürün teklif eden istekliler ile yazılım ürünü teklif eden istekliler lehine %15 fiyat avantajı sağlanması zorunlu hale getirilmiştir.

İdareler yapım işlerinde kullanılacak makine , malzeme ve ekipman ile yazılımın tamamının veya belli bir kısmının yerli malı olması şartı getirebilecektir.

Organize sanayi bölgeleri gibi (sanayi siteleri dahil) sanayi bölgelerinde bulunan binalar emlak vergisi,damga vergisi gibi işlemlere ait harçlardan  muaf tutulmuştur.

Üniversitelere sermaye şirketi statüsünde Teknoloji Transfer Ofisine kurmaları imkanı getirilimiştir.

Belediyelerin gelirlerinden sayılan ve hafta sonu çalışma ruhsatlarına ait harçlar kaldırılmıştır.

Yüksek öğretim kalite güvence sistemi ve Yüksek öğretim Kalite Kurulu kurulmuştur.

Lisans düzeyinde Fen ve Mühendislik alanlarında  öğretim gören öğrenciler son yılında bir yarıyılı Sanayi Kuruluşlarında, Ar-Ge Merkezlerinde ,Tekno Parklarda  veya Araştırma alt yapılarında uygulamalı çalışarak eğitimlerini tamamlama  şartı getirilmiştir.

Belediye sınırları içinde bulunan sanayi işletmelerinin sanayi alanlarına taşınması için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından  Kredi kullandırılması sağlanmıştır.

7033 sayılı Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesine Amacıyla Bazı Kanun ve ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik yapılmasına  Dair Kanunun ilgili taraflarca incelenmesi gerekmektedir.

Ayrıca  Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca 3.dönem "Kümelenme Destek Programı"çağrısı   11 Ağustos 2017 tarihinde son bulacaktır. İlgililer (Esnaflar-İmalat yapan firmalar) https://kumelenme.sanayi.gov.tr web sayfasından Kümelenme destek programı hakkında bilgi alabilirler.

Kamuoyuna önemle duyurulur.