HABERLER / Tso’nun Daveti Üzerine Makedonya’nın Dış Yatırımlardan Sorumlu Bakanı Bartın’da.
TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu'dan İlimizde Eğitime Dev Destek
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bartın TOBB Sosyal Bilimler Lisesi imza töreni ile Bartın ekonomisine değer katanlar ödül töreni kapsamında gerçekleştirdiği ziyarette Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu’nu makamında ziyaret etti.Valilik Şeref Defterini de imzalayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bartın ekonomisine katkı sunan iş adamlarına verdiği destekten dolayı teşekkürlerini belirtti. Vali Azizoğlu ve Hisarcıklıoğlu ziyarette karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Ziyaret Akın ile Hisarcıklıoğlu arasında karşılıklı sohbet ve bilgi alışverişi şeklinde sürdü. Belediye Başkanı Cemal Akın TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti ifade ederek belediye Resim Atölyesi kursiyerleri tarafından hazırlanmış bir Bartın resmini, Büyük taarruzu ifade eden Ressam Sururi tablosunuve Belediye Kültür Yayını kitaplarını hediye etti. Hisarcıklıoğlu ise Akın’a TOBB tarafından hazırlanan Yunus’un Gül Bahçesinden isimli kitabı hediye etti. Makam ziyaretler sonrası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Bartın’a yaptırılacak olan Sosyal Bilimler Lisesi’nin protokolü ve Bartın Ekonomisine Değer Katanlar Ödül Töreni düzenlenen görkemli bir törenle gerçekleşti. 2013 yılı vergi rekortmenlerine ödüllerinin de verildiği törene Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan, Bartın Baro Başkanı Ferhat Parlatır, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile davetliler katıldı.
Eklenme Tarihi : 22.03.2018 Okunma : 583

Makedonya Cumhuriyeti Dış Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Prof. Dr. Adnan Kahil Bartın Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulundu. Bölgedeki iş adamlarının Makedonya’da yapabilecekleri yatırımlar ve iki ülkenin ticari alanda gerçekleştirebilecekleri iş birliği konularında bir dizi görüşmelerde bulunan Bakan Kahil Bartın OSB İnovasyon Test Merkezi’nde Sanayiciler ile bir araya gelerek Makedonya’daki yatırım fırsatları hakkında bilgiler verdi.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası bölge iş adamlarının dünyanın farklı ülkelerinde yatırım ve ülkeler arası işbirliği konusunda girişimlerini sürdürmeye devam ediyor. Bu amaçla daha önceki tarihlerde birçok ülkeye gezi programları ve bilgilendirme toplantıları düzenleyen Bartın Ticaret ve Sanayi Odası son olarak Makedonya Cumhuriyeti Dış Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Prof. Dr. Adnan Kahil’i Bartın’a davet ederek ağırladı.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık’la birlikte Bartın OSB’de ziyaretler ve incelemelerde bulunan Türk asıllı Bakan Kahil’e, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Oğuzhan KASAPOĞLU,Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bartın Temsilcisi Muhammet AKSOY,BAKKA Bartın Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Osman Bahadır KALECİK ve Bartın Genç İş Adamları Derneği Başkanı Egemen KEMİK eşlik etti. Daha sonra Bartın TSO binasında TSO Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya geldi.

Cazip yatırım olanakları var

Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık, Bakan Kahil’in Makedonya’da ki yatırım imkanları hakkında kendilerini bilgilendirdiğini ve bölgede ziyaretlerde bulunduğunu ifade ederek, “Makedonya yatırımlara açık bir ülke. Makedonya Cumhuriyeti Dış Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Prof. Dr. Adnan Kahil’de bu kapsamda ilimize geldi. Yatırımcı arkadaşlarımızın katılımıyla gerçekleşen toplantıda iş adamlarımıza imkanları anlattılar. Gerçekten cazip yatırım olanakları var. Hem Valilik hem de Belediye Başkanımızla yaptığımız görüşmelerde Makedonya’ya bir ziyaret programı düzenleme kararı verdik. Şu anda pek çok büyük Türk şirketleri orada iş yapmaktalar. 150 bin civarında Osmanlı zamanından gelme Türklerin yaşadığı bir bölge. Açıkçası Makedonya’nın cezp edici bir özelliği var. Ramazan ayından sonra büyük ihtimalle bizde Makedonya’ya gitmeyi ve yatırım alanlarını yerinde görmeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Amacımız yatırım olanaklarını açıklamak

Bartın’da ki ziyaretleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Bakan Kahil ise, “Bartın, Karabük ve Kastamonu gibi bölgelerde ziyaretlerde bulunuyoruz. Makedonya’da yer aldığı hükümette Dış Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapıyorum. Bu gerçekleştirdiğimiz ziyaretler resmi ziyaretler. Ziyaretlerimizin nedeni buradaki iş adamlarına ve yetkili kişilere Makedonya’da olan imkan ve yatırım olanaklarını açıklamak ayrıca ikili görüşmelerle ilişkililerimizi ekonomiye çevirme noktasında. Görüşmelerimiz Valiler, Belediye Başkanları ve TSO Başkanları nezdinde gerçekleşti. Tabi OSB alanlarını da gezerek yatırımcılarla birebir görüşme fırsatı bulduk. Bundan sonraki görüşmelerin ikinci ayağı Makedonya’da olacaktır. Çok iyi bir kaynaşma ortamı sağladık. İnanıyorum ki Bartın, Karabük ve Kastamonu gibi bölgelerden iş adamlarımız Makedonya’da yatırım yapabilirler. Tabi Makedonya’da ki iş adamlarımız da bu bölgede ticari yatırımlarda bulunabilirler.” dedi.

Görevimiz yatırımcılara zemin yaratmak

Bakan Kahil açıklamasının devamında Bartın OSB’de önemli yatırımcıların olduğunu gördüklerini ifade ederek, “Biz Makedonya hükümeti olarak yatırımcılara büyük kolaylıklar sağlayan teşvikler veriyoruz. Devlet teşviklerinin yanı sıra her türlü yardımda da bulunuyoruz. Bizim görevimiz yatırımcılara zemin yaratmak. Tabi ki yatırım ve ihracat konusunda karar verecek olan her iki ülkenin iş adamlarıdır.” diye konuştu.

TSO Başkanı Halil Balık, ilimize gerçekleştirdikleri ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek ziyaret anısına hediye takdim etti.

Görseller