HABERLER / TSO Başkanı Halil Balık İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına Katıldı.
TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu'dan İlimizde Eğitime Dev Destek
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bartın TOBB Sosyal Bilimler Lisesi imza töreni ile Bartın ekonomisine değer katanlar ödül töreni kapsamında gerçekleştirdiği ziyarette Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu’nu makamında ziyaret etti.Valilik Şeref Defterini de imzalayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bartın ekonomisine katkı sunan iş adamlarına verdiği destekten dolayı teşekkürlerini belirtti. Vali Azizoğlu ve Hisarcıklıoğlu ziyarette karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Ziyaret Akın ile Hisarcıklıoğlu arasında karşılıklı sohbet ve bilgi alışverişi şeklinde sürdü. Belediye Başkanı Cemal Akın TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti ifade ederek belediye Resim Atölyesi kursiyerleri tarafından hazırlanmış bir Bartın resmini, Büyük taarruzu ifade eden Ressam Sururi tablosunuve Belediye Kültür Yayını kitaplarını hediye etti. Hisarcıklıoğlu ise Akın’a TOBB tarafından hazırlanan Yunus’un Gül Bahçesinden isimli kitabı hediye etti. Makam ziyaretler sonrası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Bartın’a yaptırılacak olan Sosyal Bilimler Lisesi’nin protokolü ve Bartın Ekonomisine Değer Katanlar Ödül Töreni düzenlenen görkemli bir törenle gerçekleşti. 2013 yılı vergi rekortmenlerine ödüllerinin de verildiği törene Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan, Bartın Baro Başkanı Ferhat Parlatır, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile davetliler katıldı.
Eklenme Tarihi : 18.04.2018 Okunma : 255

2018 yılı 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Nusret DİRİM’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik 12 Divan Toplantı Salonunda Vali Nusret DİRİM başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Bartın Belediye Başkanı Cemal AKIN,  Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan UZUN, Vali Yardımcısı, İlçe Kaymakamları, Yatırımcı Kuruluşların Bölge Müdürleri, İl Müdürleri, İl, İlçe ve Belde Belediye Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil BALIK katıldı.

İlimizde yapılan yatırım çalışmaları hakkında açıklama yapan Vali DİRİM, “İlimizde 2018 yılının ilk 3 aylık dönemi içerisinde çalışması yapılan yatırım projelerin sayısı 324 tür. Bu projelerin toplam bedeli 7 Milyar 59 Milyon 866 Bin TL olup, tahsis edilen ödenek miktarları ise 448 Milyon 873 Bin TL dir. Bu ödeneklerden 123 Milyon 318 Bin TL harcama yapılarak %27,5’lik bir nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. Bu süreçte 324 projeden 20’si tamamlandı, 122 projede faaliyetler halen devam etmekte ve 50 proje ihale aşamasındadır. 2018 yılında bu projelerin dışında Belediyelerimiz tarafından 78 Milyon 95 Bin TL bedelli 25 proje yürütüldü ve 6 Milyon 259 Bin TL harcama yapıldı.” dedi.

Toplantıda  bölge ve il müdürleri tarafından yapılan çalışmalara ilişkin sunumlar gerçekleştirildi.

Görseller