HABERLER / TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanları TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile birlikte Bakan Pekcan’ı ziyaret etti.
TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu'dan İlimizde Eğitime Dev Destek
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bartın TOBB Sosyal Bilimler Lisesi imza töreni ile Bartın ekonomisine değer katanlar ödül töreni kapsamında gerçekleştirdiği ziyarette Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu’nu makamında ziyaret etti.Valilik Şeref Defterini de imzalayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bartın ekonomisine katkı sunan iş adamlarına verdiği destekten dolayı teşekkürlerini belirtti. Vali Azizoğlu ve Hisarcıklıoğlu ziyarette karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Ziyaret Akın ile Hisarcıklıoğlu arasında karşılıklı sohbet ve bilgi alışverişi şeklinde sürdü. Belediye Başkanı Cemal Akın TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti ifade ederek belediye Resim Atölyesi kursiyerleri tarafından hazırlanmış bir Bartın resmini, Büyük taarruzu ifade eden Ressam Sururi tablosunuve Belediye Kültür Yayını kitaplarını hediye etti. Hisarcıklıoğlu ise Akın’a TOBB tarafından hazırlanan Yunus’un Gül Bahçesinden isimli kitabı hediye etti. Makam ziyaretler sonrası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Bartın’a yaptırılacak olan Sosyal Bilimler Lisesi’nin protokolü ve Bartın Ekonomisine Değer Katanlar Ödül Töreni düzenlenen görkemli bir törenle gerçekleşti. 2013 yılı vergi rekortmenlerine ödüllerinin de verildiği törene Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan, Bartın Baro Başkanı Ferhat Parlatır, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile davetliler katıldı.
Eklenme Tarihi : 17.07.2018 Okunma : 279
Odamız Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gülsüm Karakaş; 81 İldeki TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu İl Başkanlarının katılımları ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a tebrik ziyaretinde bulundu.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu; TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri ve Odamız Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gülsüm Karakaş' ın da aralarında bulunduğu 81 İldeki TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu İl Başkanlarının katılımları ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a tebrik ziyaretinde bulundu.

Geçmişte Türkiye'nin gücünün yarısının, kadınların oyun dışı tutularak heba edildiğini belirten, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu "Ekonomiye kadın eli değecek. Türkiye'nin zenginleşmesi serüvenine kadınlar şimdi daha fazla destek olacak." dedi.

"Önceden iki ayrı bakanın üstlendiği sorumluluğu, Sayın Cumhurbaşkanımızın şuanda tek başına Ruhsar Pekcan'a vermesi duymuş olduğu güven ve itimatın da göstergesi olmuştur. Ekonomiye kadın eli değecek. Türkiye'nin zenginleşmesi serüvenine kadınlar şimdi daha fazla destek olacak." diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulunu Bakan Pekcan ile birlikte kurduklarını ve uzun süre beraber çalıştıklarını anlatarak, Kadın Girişimciler Kurulunun kurulduğu dönemde Türkiye'de kadın girişimcilerin tüm girişimciler içindeki oranının yüzde 4,5 olduğunu, bugün bu oranın yüzde 10 seviyesinde bulunduğunu kaydetti.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Nurten Ceceli Alkan da çok heyecanlı ve mutlu olduğunu belirterek, bugünü kendilerinin gurur günü olarak tanımladı.

Kadınların ekonomiden aldıkları payı artırmak için aynı yolda uzun zamandır beraber yürüdükleri arkadaşlarının Bakan olmasının mutluluğunu yaşadıklarının vurgulayan Alkan, "Sayın Cumhurbaşkanımıza bu önemli görevi, hakkıyla yerine getireceğinden emin olduğumuz Sayın Pekcan'a verdikleri için şükran duyuyoruz. Bunu, ülkemiz için bir kazanç olarak görüyoruz. Kendisinin bugüne kadar başardıklarının bundan sonra başaracaklarının da teminatı olduğunu düşünüyoruz. Sayın Bakanımızın başarı hikayelerinden tüm kadınlarımızın ve kızlarımızın büyük bir gurur duyacağını ve geleceğe bakan vizyonlarında büyük bir farklılık oluşturacağına inanıyoruz. Anadolu'nun dört bir tarafında ülkem için emek veren kadınlarımızın artık yüreğinde bir başka ışık var diye düşünüyorum. Belki 'Bakan olurum.' der kızlarımız."  diye konuştu.

Ayrıca Genel Kurul’da 5. kez TOBB başkanlığına seçilen M. Rifat Hisarcıklıoğlu' nu  tebrik eden TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanları Hisarcıklıoğlu'nun çalışmalarına ilişkin istişarelerde bulundular. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu; her zaman olduğu gibi bundan sonra da Kadın Girişimcilerle birlikte bir çok projede birlikte olacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından hediye takdimine geçildi ve ziyaret sona erdi.

Görseller