HABERLER / TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI HALİL BALIK İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISINA KATILDI.
TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu'dan İlimizde Eğitime Dev Destek
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bartın TOBB Sosyal Bilimler Lisesi imza töreni ile Bartın ekonomisine değer katanlar ödül töreni kapsamında gerçekleştirdiği ziyarette Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu’nu makamında ziyaret etti.Valilik Şeref Defterini de imzalayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bartın ekonomisine katkı sunan iş adamlarına verdiği destekten dolayı teşekkürlerini belirtti. Vali Azizoğlu ve Hisarcıklıoğlu ziyarette karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Ziyaret Akın ile Hisarcıklıoğlu arasında karşılıklı sohbet ve bilgi alışverişi şeklinde sürdü. Belediye Başkanı Cemal Akın TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti ifade ederek belediye Resim Atölyesi kursiyerleri tarafından hazırlanmış bir Bartın resmini, Büyük taarruzu ifade eden Ressam Sururi tablosunuve Belediye Kültür Yayını kitaplarını hediye etti. Hisarcıklıoğlu ise Akın’a TOBB tarafından hazırlanan Yunus’un Gül Bahçesinden isimli kitabı hediye etti. Makam ziyaretler sonrası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Bartın’a yaptırılacak olan Sosyal Bilimler Lisesi’nin protokolü ve Bartın Ekonomisine Değer Katanlar Ödül Töreni düzenlenen görkemli bir törenle gerçekleşti. 2013 yılı vergi rekortmenlerine ödüllerinin de verildiği törene Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan, Bartın Baro Başkanı Ferhat Parlatır, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile davetliler katıldı.
Eklenme Tarihi : 25.01.2018 Okunma : 395

2018 yılı 1. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Nusret DİRİM’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik 12 Divan Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya  Bartın Üniversitesi Rektörü, Vali Yardımcısı, İlçe Kaymakamları, Yatırımcı Kuruluşların Bölge Müdürleri, İl Müdürleri, İl, İlçe ve Belde Belediye Başkanları katıldı.

İlimizde yapılan yatırım çalışmaları hakkında açıklama yapan Vali DİRİM, “İlimizde 2017 yılı içerisinde 468 proje üzerinde çalışma yapılmış olup bu projelerin toplam bedeli 6 Milyar 634 Milyon 644 Bin TL’dir. Tahsis edilen ödenek miktarı 597 Milyon 64 Bin TL dir. Bu ödenekten 510 Milyon 945 Bin TL harcama yapılarak %86’lık bir nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. Bu süreçte 468 projeden 329’u tamamlandı, 76 projede faaliyetler halen devam etmekte ve 7 proje ihale aşamasındadır. 2017 yılında bu projelerin dışında Belediyelerimiz tarafından 94 Milyon 864 Bin TL bedelli 42 adet proje yürütüldü ve 16 Milyon 592 Bin TL harcama yapılmıştır.” dedi.

Toplantıda söz alan Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık, Bartın’ın acilen yeni bir çevre yolu ihtiyacı olduğunu ifade ederek 15. Karayolları  Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi’ye yeni çevre yolundaki sürecin tahmini ne kadar olabileceğini sordu ve konuyla ilgili bilgi istedi.

Bunun üstüne Özendi, “Belirttiğim gibi çevre yolunun uzunluğu 20.58 kilometre olacak. Bu çevre yolumuzun içerisinde 3 bin 230 metre uzunluğunda 2 tane çift tüplü tünel yapacağız. Yani bu yolun 6.5 kilometresi tünelle geçilecek.  Bin 200 metre uzunluğunda 10 tane köprü var. 5 tane farklı seviye ve bir tane de hemzemin kavşak var. Tabi burada kamulaştırma çalışmaları olacak. tecrübelerime dayanarak  çokta rakam telaffuz etmeyi sevmeyerek söylüyorum ki bu büyüklükteki bir işin yaklaşık maliyeti 450, 500 milyon TL seviyesinde olacağını ön görmekteyim. Burada bir zaman vermemi lütfen beklemeyin. Ödenek ne kadar ayrılır,  ne zaman ihale edilir? Bunlar bizim boyumuzu aşan konular. Ama projesi bu senenin içerisinde bitiyor. Son aşamaya geldi. Proje firmasının temmuz-ağustos aylarında projeyi bize teslim edeceğini tahmin ediyoruz. Proje biter bitmez kamulaştırma çalışmalarına başlayacağız” şeklinde konuştu.

Toplantıda daha sonra bölge ve il müdürleri tarafından yapılan çalışmalara ilişkin sunum gerçekleştirildi

Görseller