HABERLER / Saya Eğitim Merkezi'nin İmzaları Atıldı.
TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu'dan İlimizde Eğitime Dev Destek
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bartın TOBB Sosyal Bilimler Lisesi imza töreni ile Bartın ekonomisine değer katanlar ödül töreni kapsamında gerçekleştirdiği ziyarette Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu’nu makamında ziyaret etti.Valilik Şeref Defterini de imzalayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bartın ekonomisine katkı sunan iş adamlarına verdiği destekten dolayı teşekkürlerini belirtti. Vali Azizoğlu ve Hisarcıklıoğlu ziyarette karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Ziyaret Akın ile Hisarcıklıoğlu arasında karşılıklı sohbet ve bilgi alışverişi şeklinde sürdü. Belediye Başkanı Cemal Akın TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti ifade ederek belediye Resim Atölyesi kursiyerleri tarafından hazırlanmış bir Bartın resmini, Büyük taarruzu ifade eden Ressam Sururi tablosunuve Belediye Kültür Yayını kitaplarını hediye etti. Hisarcıklıoğlu ise Akın’a TOBB tarafından hazırlanan Yunus’un Gül Bahçesinden isimli kitabı hediye etti. Makam ziyaretler sonrası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Bartın’a yaptırılacak olan Sosyal Bilimler Lisesi’nin protokolü ve Bartın Ekonomisine Değer Katanlar Ödül Töreni düzenlenen görkemli bir törenle gerçekleşti. 2013 yılı vergi rekortmenlerine ödüllerinin de verildiği törene Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan, Bartın Baro Başkanı Ferhat Parlatır, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile davetliler katıldı.
Eklenme Tarihi : 16.08.2018 Okunma : 247

Ticaret ve Sanayi Odamız ve 9 iştirakçimiz ile hazırlanan Nitelikli Eleman İhtiyacının Karşılanması için Saya Eğitim Merkezi Kurulması projesi kabul edilerek imzalar atıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil BALIK yaptığı açıklamada, Sayacılarımız ile yapılan toplantı ve istişarelerin ardından nitelikli ara eleman bulma sıkıntısını yaşadıklarını bizlere şikayet olarak ilettiler. Bu sıkıntıların giderilebilmesi için bir çok kez kurumlarımız ve sayacılarımız ile istişare toplantısı düzenledik. Bunun üzerine odamız 2018 yılı sosyal mali destek programı kapsamında Bartın'da Nitelikli Eleman İhtiyacının Karşılanması ve Saya Eğitim Merkezi'nin açılması için bir proje çalışması başlattık ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'na 4'ü Kurum, 5'i Sayacı 9 iştirakçimiz ile Proje başvurusunda bulunduk. Projemiz değerlendirilmeye alınarak kabul oldu. Toplam bütçesi 317.275,92 TL olan tutarın 285.480,30 TL'si BAKKA tarafından hibe olarak desteklenerek proje hayata geçirildi. Projenin asıl amacı, kadınların, gençlerin ve işsizlerin (dezavantajlı grupların) iş hayatına kazandırılması ve sektörde yaşanan nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılanması. Bizler ilimiz, bölgemiz ve ülke ekonomisine ancak üreterek destek olabiliriz. Bu da eğitimle ve istihdamla mümkün olur. Burada eğitim alan kişiler iş sahibi olacak belki kendi işletmesini açacak. Bu proje bir çok kişiye ekmek kapısı olacak ayrıca bunun sevincini de yaşamaktayız.

Projemize destek veren Merkez Şiremirtabaklar Köyü, Sinoplu Mahallesinde bulunan (BSİ) İlkokul'unun Saya Eğitim Merkezi'ne dönüştürülmesini ve tahsisini onaylayan Sayın Valimiz Nusret DİRİM başta olmak üzere iştirakçilerimiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile İl Müdürlüğü'ne, Sayacılık sektöründe faaliyet gösteren, Akasya Ayakkabı Sanayi ve Dış Ticaret Ltd. Şti. Ali Haydar Subaşı, Cemre Saya Ayakkabı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Necati Sandıkçı, Mehmet Enis Güzel-Enes Saya ve Ayakkabı, Çağdaş Ayakkabıcılık Tekstil Dericilik Pazarlama İnşaat Taşımacılık İda Sanayi ve Limited Şirketi, Ramiz Tarhan-Tarhan Saya'cılığa teşekkürlerimizi sunuyorum. Projemizin üyelerimize, ilimize ve bölgemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum''dedi.

Görseller