HABERLER / Perakende Gıda ve Giyim Sektörlerine Yönelik Toplantı Düzenlendi.
TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu'dan İlimizde Eğitime Dev Destek
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bartın TOBB Sosyal Bilimler Lisesi imza töreni ile Bartın ekonomisine değer katanlar ödül töreni kapsamında gerçekleştirdiği ziyarette Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu’nu makamında ziyaret etti.Valilik Şeref Defterini de imzalayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bartın ekonomisine katkı sunan iş adamlarına verdiği destekten dolayı teşekkürlerini belirtti. Vali Azizoğlu ve Hisarcıklıoğlu ziyarette karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Ziyaret Akın ile Hisarcıklıoğlu arasında karşılıklı sohbet ve bilgi alışverişi şeklinde sürdü. Belediye Başkanı Cemal Akın TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti ifade ederek belediye Resim Atölyesi kursiyerleri tarafından hazırlanmış bir Bartın resmini, Büyük taarruzu ifade eden Ressam Sururi tablosunuve Belediye Kültür Yayını kitaplarını hediye etti. Hisarcıklıoğlu ise Akın’a TOBB tarafından hazırlanan Yunus’un Gül Bahçesinden isimli kitabı hediye etti. Makam ziyaretler sonrası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Bartın’a yaptırılacak olan Sosyal Bilimler Lisesi’nin protokolü ve Bartın Ekonomisine Değer Katanlar Ödül Töreni düzenlenen görkemli bir törenle gerçekleşti. 2013 yılı vergi rekortmenlerine ödüllerinin de verildiği törene Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan, Bartın Baro Başkanı Ferhat Parlatır, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile davetliler katıldı.
Eklenme Tarihi : 02.05.2017 Okunma : 845
Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği çerçevesinde yapılan Perakende Gıda ve Giyim sektörlerine yönelik toplantı 27 Nisan 2017 tarihinde saat 15:00-17.00 arasında odamızda gerçekleştirildi.

Toplantıya sektörlere ait esnaf ve firmaların yöneticileri ile birlikte odamız Yönetim Kurulu Başkanı Halil BALIK, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol CANGİ ,Kosgeb Müdürü Abdurrahman USTA, İş-Kur Müdürü Adnan ARSLAN ,Bartın Üniversitesinden geçen yıl yapılan sektör eşleştirme toplantlarında  Bartın Üniversitesin tarafından sektör sorumlusu olarak belirlenen  Yrd.Doç.Dr. Ayhan KARAKAŞ ve Pazarlama dalında bilgiler veren Yrd.Doç.Dr.Yusuf BİLGİN katılmışlardır.

Toplantıda açılıştan sonra  Pazarlama dalında bilgiler veren Yrd.Doç.Dr.Yusuf BİLGİN ulusal ve uluslararası parekende ve gıda firmalarına karşı ilimizde hizmet veren yerel gıda ve giyim firmalarının artık satış yapabilecekleri internet sayfalarına sahip olmalarının önemine dikkat çekti.

Ayrıca canlı satış yapılması esnasında  müşteri memnuniyetinin ön sıralarda olması gerektiğini söyleyen  Yrd.Doç.Dr.Yusuf BİLGİN firmalar tarafından satış yapılan müşterilerin özelliklerinin ve ihtiyaçlarının bilinmesi ve buna uygun strateji belirlenmesi pazarlarının artmasına sebep olacağını açıkladı.

Daha sonra Bartın Üniversitesi öğretim görevlileri ve İl Müdürleri  firmaların sorunlarına yönelik çözümler sundular.

Görseller