HABERLER / Ekonomi Bakanlığı Destekleri Bartın TSO’da Anlatıldı.
TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu'dan İlimizde Eğitime Dev Destek
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bartın TOBB Sosyal Bilimler Lisesi imza töreni ile Bartın ekonomisine değer katanlar ödül töreni kapsamında gerçekleştirdiği ziyarette Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu’nu makamında ziyaret etti.Valilik Şeref Defterini de imzalayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bartın ekonomisine katkı sunan iş adamlarına verdiği destekten dolayı teşekkürlerini belirtti. Vali Azizoğlu ve Hisarcıklıoğlu ziyarette karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Ziyaret Akın ile Hisarcıklıoğlu arasında karşılıklı sohbet ve bilgi alışverişi şeklinde sürdü. Belediye Başkanı Cemal Akın TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti ifade ederek belediye Resim Atölyesi kursiyerleri tarafından hazırlanmış bir Bartın resmini, Büyük taarruzu ifade eden Ressam Sururi tablosunuve Belediye Kültür Yayını kitaplarını hediye etti. Hisarcıklıoğlu ise Akın’a TOBB tarafından hazırlanan Yunus’un Gül Bahçesinden isimli kitabı hediye etti. Makam ziyaretler sonrası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Bartın’a yaptırılacak olan Sosyal Bilimler Lisesi’nin protokolü ve Bartın Ekonomisine Değer Katanlar Ödül Töreni düzenlenen görkemli bir törenle gerçekleşti. 2013 yılı vergi rekortmenlerine ödüllerinin de verildiği törene Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan, Bartın Baro Başkanı Ferhat Parlatır, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile davetliler katıldı.
Eklenme Tarihi : 20.03.2018 Okunma : 675

Bir dizi ziyaret ve bilgilendirme toplantısı için Bartın’a gelen Ekonomi Bakanlığı yetkilileri Bartın Ticaret ve Sanayi Odasınca ağırlandı.

Ekonomi Bakanlığı ve Bartın Ticaret ve Sanayi Odasınca ilimizde firmalara yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Heyet Bartın’da TSO Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık ve Yönetim Kurulu üyelerince karşılanıp ağırlandı.

Ekonomi Bakanlığı İthalat Birimi Genel Müdür Vekili Ahmet Erkan Çetinkayış, Avrupa Birliği Birimi Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tan, Ekonomik Araştırmalar ve Değerlendirme Birimi Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gencay Oğuz, İhracat Birimi Daire Başkanı Ayşegül Şahinoğlu Yerdeş, Ürün Güvenliği ve Denetim Birimi Daire Başkanı Nuri Öztürk, Dış Ticaret Uzmanları Oğuzhan Demir, Göktuğ Bayri ve Atilla Yenigün’den oluşan heyet Bartın Ticaret ve Sanayi Odasında  gerçekleşen bilgilendirme toplantısında  Bartınlı iş adamları ve sanayiciler ile buluştular.

Balık 2017’nin İthalat ve İhracat Rakamlarını Açıkladı

Bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık 2017 yılında Bartın’da gerçekleştirilen ithalat rakamının 187 milyon olduğunu ve 151 milyon da ihracat yapıldığını söyledi.

Başkan Balık 2016 yılına göre 2017 yılı ihracat rakamlarında yüzde 10 artış gerçekleştiğini de kaydederek, “Tabi ki bizim temennimiz Bartın olarak ihracat rakamlarının daha da artırılması ve cari açığın kapatılması.” diye konuştu.

Sıkıntıları Yerinde İncelemek İstedik

Çok sayıda iş adamı ve firma sahibinin katıldığı bilgilendirme toplantısında konuşan Ekonomi Bakanlığı İthalat Birimi Genel Müdür Vekili Ahmet Erkan Çetinkayış ise daha önceki tarihlerde çeşitli illerde bir takım bilgilendirme toplantıları yaptıklarını ancak bu sefer bizzat firmaları da yerinde ziyaret etmek istediklerini kaydedip, “Daha önce Bakanlığımız nezdinde bilgilendirme toplantıları ile iş adamlarımız ve sanayicilerimizle bir araya geliyorduk. Bu defa firmalarımızı bizzat ziyaret ederek sıkıntılarını ve dertlerini yerinde dinlemek istedik. Zonguldak ve Karabük’te de ikişer grup arkadaşlarımız var. Onlarda yine firma toplantıları gerçekleştiriyorlar. Burada sizlerin sadece bizim bakanlığımızla değil diğer bakanlıklarla ilgili de görüşlerinizi almak ve bu görüşlerinizi ilgili bakanlıklara iletmek istiyoruz. Ayrıca iyileştirilmesini istediğiniz alanlar hakkında da sizlerin görüşlerini alarak ilgili bakanlıklara iletme durumundayız.” dedi.

Toplantı devlet destekleri, vergilendirme, yatırım teşvikleri gibi konularda aktarılan bilgilendirmelerle devam ederken toplantı sonrasında katılımcıların soruları da yanıtlandı.

Bakanlık yetkilileri toplantının ardından Bartın’da  Mescier, Bartın Çimento Fabrikası, Madeş, Silahdar İnşaat, Selko Ateş Tuğla ve Yepsa Firmalarına ziyaretlerde bulundular.

Görseller