HABERLER / Bartın’ın Trafik Sorunu Masaya Yatırıldı.
TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu'dan İlimizde Eğitime Dev Destek
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bartın TOBB Sosyal Bilimler Lisesi imza töreni ile Bartın ekonomisine değer katanlar ödül töreni kapsamında gerçekleştirdiği ziyarette Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu’nu makamında ziyaret etti.Valilik Şeref Defterini de imzalayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bartın ekonomisine katkı sunan iş adamlarına verdiği destekten dolayı teşekkürlerini belirtti. Vali Azizoğlu ve Hisarcıklıoğlu ziyarette karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Ziyaret Akın ile Hisarcıklıoğlu arasında karşılıklı sohbet ve bilgi alışverişi şeklinde sürdü. Belediye Başkanı Cemal Akın TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti ifade ederek belediye Resim Atölyesi kursiyerleri tarafından hazırlanmış bir Bartın resmini, Büyük taarruzu ifade eden Ressam Sururi tablosunuve Belediye Kültür Yayını kitaplarını hediye etti. Hisarcıklıoğlu ise Akın’a TOBB tarafından hazırlanan Yunus’un Gül Bahçesinden isimli kitabı hediye etti. Makam ziyaretler sonrası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Bartın’a yaptırılacak olan Sosyal Bilimler Lisesi’nin protokolü ve Bartın Ekonomisine Değer Katanlar Ödül Töreni düzenlenen görkemli bir törenle gerçekleşti. 2013 yılı vergi rekortmenlerine ödüllerinin de verildiği törene Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan, Bartın Baro Başkanı Ferhat Parlatır, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile davetliler katıldı.
Eklenme Tarihi : 20.09.2018 Okunma : 127

Bartın’da her geçen gün artan araç sayısıyla birlikte kent merkezinde bazı noktalarda yaşanan yoğunluk Ticaret Sanayi Odasında gerçekleşen toplantıda masaya yatırıldı.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşen toplantıya Bartın TSO Başkanı Halil Balık, İl Emniyet Müdürü Ogün Vural, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Selim Kapancı, Trafik Şube Müdürü Orhan Torve ve Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Karşılıklı görüş alışverişi şeklinde geçen toplantıda kent merkezinde yaşanan trafik yoğunluğu ve tıkanıklık yaşanan noktalara çözüm bulunması için alternatifler görüşüldü.

Toplantıda konuşan Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, “Okulların açılmasının ardından şehir içi trafik daha da yoğunlaştı. Gerek merkez gerekse çevre yollarında aşırı yoğunluk nedeniyle sıkıntılar yaşanıyor. Özellikle Orduyeri Köprüsü, Kemerköprü, Özel İdare Kavşağı ve Çatmaca Kavşağında aşırı yığılmalar ve tıkanmalar yaşanıyor. Bu noktalara acilen çözüm bulmamız gerektiğini düşünüyorum. İl Emniyet Müdürlüğümüz bu noktalarda gerekli önlemleri alıyor fakat tıkanmanın önüne geçemiyoruz. Söz konusu trafik yoğunluğunun azaltılması ve kilit noktalarda yapılabilecek çalışmalar için Bartın Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizde elimizi taşın altına koymaya hazırız.” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İlker Yıldırım ise Çatmaca ve Özel İdare Kavşaklarında ki sinyalizasyon ışıklarının sürelerine dikkat çekip, “Özellikle Çatmaca ve Özel İdare Kavşaklarında trafik lambalarında yeşil ışığın yayalar için çok uzun süreli, araçlar için ise kısa süreli olması nedeniyle bu bölgede de ciddi yığılmalar yaşanmakta. En azından kırmızı ışıkta bekleme süresi olan 90 saniyeyi 60 saniyeye düşürülebilir. Yayalar için geçiş süresinin ise biraz daha düşürülmesi kanaatindeyim. Bu bölgeler de acilen çözüm bulunması kent trafiğinde rahatlama oluşturacaktır.” şeklinde konuştu.

İl Emniyet Müdürü Ogün Vural’da şehirdeki araç sayısının her  geçen gün arttığını ifade ederek, “Şehrimizin araç sayısı her geçen gün artmakta. Emniyet Teşkilatı olarak kilit konumda bulunan her noktada ekiplerimiz görev yapıyor. Bize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Tabi özellikle mesai başlangıcı ve mesai bitiş saatlerinde kentin bazı noktalarında aşırı yığılmalar yaşanıyor. Şehirde kullanılan araç sayısı arttıkça trafikte yaşanan sorunlar kaçınılmaz olabiliyor. Bu durumun üstesinden hep birlikte geleceğiz. Her kurum ile irtibat halindeyiz. Trafikte alternatifler üretmeye çalışıyoruz. En kısa zamanda bu 4 noktada yaşanan aşırı trafik yoğunluğunu çözeceğimize inanıyorum.” dedi.

İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Selim Kapancı ise yaptığı açıklamada, “Bizlerde Jandarma Teşkilatı olarak şehrin trafik sorununu çözmek adına bize düşen her türlü görevde emniyet teşkilatımızın yanındayız.” dedi.

İl Trafik Şube Müdürü Orhan Torve ise Orduyeri Köprüsünde bir kavşak düzenleme çalışmasının gündemde olduğunu kaydederek, “Özellikle Orduyeri Köprüsünde sabah ve akşam saatlerinde yaşanan aşırı trafik yoğunluğuna karşı trafik ekiplerimiz daima görevde. Bu konu ile ilgili Bartın Belediye Başkanı Sn. Cemal Akın ile daima irtibat halindeyiz. Bu noktaya kavşak yapılması ve trafiğin rahatlaması için çalışmalarımız var. Şu anda proje aşamasında inşallah ileriki günlerde bu projeyi hayata geçirip Orduyeri Köprüsü mevkiinde yaşanan aşırı yoğunluğu bir nebze azaltmış olacağız” dedi.

Bartın TSO Başkanı Halil Balık toplantının sonunda yaptığı konuşmada Emniyet Teşkilatı ve Jandarma Teşkilatına teşekkürlerini sunarak, “Şehrimizde yaşanan ya da yaşanabilecek her türlü sorununa çözüm bulmak adına Emniyet Teşkilatımızın ve Jandarma Teşkilatımızın her zaman yanındayız.” dedi.

Görseller