HABERLER / Bartın'da Mağaraların Peynir Üretimine Kazandırılması Konuşuldu.
TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu'dan İlimizde Eğitime Dev Destek
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bartın TOBB Sosyal Bilimler Lisesi imza töreni ile Bartın ekonomisine değer katanlar ödül töreni kapsamında gerçekleştirdiği ziyarette Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu’nu makamında ziyaret etti.Valilik Şeref Defterini de imzalayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bartın ekonomisine katkı sunan iş adamlarına verdiği destekten dolayı teşekkürlerini belirtti. Vali Azizoğlu ve Hisarcıklıoğlu ziyarette karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Ziyaret Akın ile Hisarcıklıoğlu arasında karşılıklı sohbet ve bilgi alışverişi şeklinde sürdü. Belediye Başkanı Cemal Akın TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti ifade ederek belediye Resim Atölyesi kursiyerleri tarafından hazırlanmış bir Bartın resmini, Büyük taarruzu ifade eden Ressam Sururi tablosunuve Belediye Kültür Yayını kitaplarını hediye etti. Hisarcıklıoğlu ise Akın’a TOBB tarafından hazırlanan Yunus’un Gül Bahçesinden isimli kitabı hediye etti. Makam ziyaretler sonrası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Bartın’a yaptırılacak olan Sosyal Bilimler Lisesi’nin protokolü ve Bartın Ekonomisine Değer Katanlar Ödül Töreni düzenlenen görkemli bir törenle gerçekleşti. 2013 yılı vergi rekortmenlerine ödüllerinin de verildiği törene Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan, Bartın Baro Başkanı Ferhat Parlatır, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile davetliler katıldı.
Eklenme Tarihi : 29.12.2017 Okunma : 419

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Bartın Ticaret ve Sanayi Odası İşbirliği ile Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Küre Dağları Milli Parkı Bartın Şube Müdürlüğü ve KÜSİ Kurulu katkılarıyla düzenlenen panelde “Mağaraların Turizm ve Peynir Üretimine Kazandırılması” konuşuldu. Panelde Bartın daki mağaraların turizme ve peynir üretimine uygunluğu vurgulandı.

Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Bartın Yatırım Destek Ofisi tarafından “Mağaraların Turizm ve Peynir Üretimine Kazandırılması” konulu bir panel gerçekleştirildi. Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Karadağ’ın yönettiği panelde; Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Akın "Geleneksel Peynir Üretimi", Fen Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Ufuk Çelebioğlu "Probiyotikler", Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlü Abdülsettar Bayram "Bartın Tarım Sektörü", Karaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Fatih Ayaz ile Fikri Boyacıoğlu "Obruk Peyniri ve Saha Faaliyetleri", Küre Dağları Milli Park Müdürlüğünden Yemilhan Atılgan "Mağaralar", serbest araştırmacı Hamdi Mengi ise "Alternatif Turizm Değeri Mağaralarımız" konularında konuştu.

"Bartın’ı markalaştıracak unsurlar ortaya çıkarılmalı"
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Ticaret ve Sanayi Odası Akademik Danışmanı Doç. Dr. Gökhan Gündüz, etkinliği “Bartın için ne yapabiliriz” sorusundan yola çıkarak düzenlediklerini söyledi. Bartın’da istihsal (üretim), istihdam, ihracat konularına odaklandıklarını vurgulayan Gündüz, bu konuların çözülmesi gereken öncelikli konular arasında yer aldığını belirtti. Bartın’ın dinamiklerinin incelendiğinde Bartın’ı markalaştıracak unsurların henüz ortaya çıkarılmamış olduğuna dikkat çeken Gündüz, “ Bartın’ı markalaştıracak Malatya’nın kayısısı, Kayseri’nin pastırması, Bursa’nın İskender kebabı gibi unsurları ortaya çıkarmak gerekiyor” dedi.

Etkinliğe, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, BAKKA Bartın Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Osman Bahadır Kalecik, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Birol Cangi , Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Tümen, Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdülsettar Bayram, öğretim üyeleri ve sanayiciler katıldı.

Görseller