HABERLER / BARTIN TSO YÖNETİMİ TOBB CUMHURİYET ANADOLU LİSESİNİ ZİYARET ETTİ
TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu'dan İlimizde Eğitime Dev Destek
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bartın TOBB Sosyal Bilimler Lisesi imza töreni ile Bartın ekonomisine değer katanlar ödül töreni kapsamında gerçekleştirdiği ziyarette Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu’nu makamında ziyaret etti.Valilik Şeref Defterini de imzalayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bartın ekonomisine katkı sunan iş adamlarına verdiği destekten dolayı teşekkürlerini belirtti. Vali Azizoğlu ve Hisarcıklıoğlu ziyarette karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Ziyaret Akın ile Hisarcıklıoğlu arasında karşılıklı sohbet ve bilgi alışverişi şeklinde sürdü. Belediye Başkanı Cemal Akın TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti ifade ederek belediye Resim Atölyesi kursiyerleri tarafından hazırlanmış bir Bartın resmini, Büyük taarruzu ifade eden Ressam Sururi tablosunuve Belediye Kültür Yayını kitaplarını hediye etti. Hisarcıklıoğlu ise Akın’a TOBB tarafından hazırlanan Yunus’un Gül Bahçesinden isimli kitabı hediye etti. Makam ziyaretler sonrası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Bartın’a yaptırılacak olan Sosyal Bilimler Lisesi’nin protokolü ve Bartın Ekonomisine Değer Katanlar Ödül Töreni düzenlenen görkemli bir törenle gerçekleşti. 2013 yılı vergi rekortmenlerine ödüllerinin de verildiği törene Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan, Bartın Baro Başkanı Ferhat Parlatır, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile davetliler katıldı.
Eklenme Tarihi : 02.11.2017 Okunma : 151
Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık beraberinde Oda Meclis Başkanı Adem Akpürçek, Başkan Yardımcısı Sami Karakaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri Özcan Yaz ve Gülin Aldatmaz ile eğitim-öğretime açılan Bartın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Cumhuriyet Lisesini ziyaret etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun 2012 yılında vergi rekortmenleri ödül töreninde Bartın'a okul yaptırma sözü vermesi ve ardından da dönemin Valisi Seyfettin Azizoğlu ile Bartın'a Sosyal Bilimler Lisesi'ni kazandıracak olan protokolü imzalamasıyla yapımı hızlı bir şekilde bitirilen ve 2017-2018 eğitim öğretim yılında hizmet vermeye başlayan yeni adıyla Bartın TOBB Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Bartın TSO heyetince ziyaret edildi.

Ziyarette Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, Oda Meclis Başkanı Adem Akpürçek, Başkan Yardımcısı Sami Karakaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri Özcan Yaz ile Gülin Aldatmaz okulu gezerek öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra Okul Müdürü Naci Yıldız’ı makamında ziyaret ederek görüş alış verişinde bulundular.

Ziyaret sonrasında açıklamada bulunan Bartın TSO Başkanı Halil Balık, 2016 yılında 5.815 metre kare alan üzerine inşaatına başlanarak tamamlanan TOBB Cumhuriyet Anadolu Lisesinin, fiziki ve teknolojik durumu nedeniyle Bartın’da eğitim kalitesini yükseltecek bir okul olduğunu belirtti.

Başkan Balık açıklamasının devamında, “TOBB Cumhuriyet Anadolu Lisesi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 81 ile 81 okul projesi kapsamında 2015 yılında Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında düzenlenen protokol sonrasında Bartın valiliği oluru ile Şiremir Çavuş mevkiinde 2016 yılında yapımına başlanmış olup yeni eğitim öğretim yılında hizmet vermeye başladı. Bugün itibariyle okulda 592 öğrencinin eğitim öğretim görüyor. TOBB Cumhuriyet Anadolu Lisesi TOBB tarafından 5.815 metre kare alana yaklaşık 6 milyon para harcanarak bitirildi. Okulda 20 derslik var. Bunlardan 3 tanesi teknoloji dersliği olarak hizmet veriyor. Yine okulumuzda çok amaçlı salon bulunmakta olup bu okul akıllı okul kapsamında Türkiye’de 3. Okullardan birisidir. Okul tamamlandıktan sonra Bartın İl Özel İdaresi gerekli desteği hiçbir zaman eksik etmedi. Okulun çevre düzenlemesi, saha betonları, bahçe çitleri, bahçe istinat duvarları, altyapı ve enerji gibi olmazsa olmaz tüm ihtiyaçları hızlı bir şekilde tamamlayarak okulun yeni eğitim öğretim yılına yetişmesinde büyük katkı sağladılar. Bartın Ticaret Odası Yönetimi olarak haklı bir onur ve gurur içerisindeyiz. Odamızın girişimleri ile Bartın’a muhteşem bir eser kazandırmanın sevincini yaşıyoruz.” dedi.

Başkan Balık okulun yapım ve eğitim öğretime hazırlanışı sürecinden desteklerinden dolayı birçok isme teşekkür ederek, “Bu süre içerisinde okulun başlamasından bitimine kadar desteğini hiçbir zaman eksik etmeyen ve daima görüş alışverişi içinde olduğumuz Bartın Valimiz Sayın Nusret Dirim’e ve AK Parti Bartın Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç’a, Bartın Belediye Başkanı Sayın Cemal Akın’a, Bir insanın kurtuluşunun dünyanın kurtuluşu olarak görülmesine büyük önem vererek 81 ilde 81 okul projesini yürüten ve TOBB Cumhuriyet Anadolu Lisesi Okulunu Bartın’a kazandıran Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu'na, İl Genel Meclisi Başkanı ve Üyelerine, İl Özel İdaresi Genel Sekreterine, İl Milli Eğitim Müdürümüze, Defterdarımıza, Milli Emlak Müdürümüze, Vergi Dairesi Müdürümüze sonsuz teşekkür ederiz. Son olarak Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi ve üyeleri olarak her zaman şunu söyleriz; Başka Bartın yok. Bartın’a yapılacak her yatırımın, çakılacak her çivinin destekçisi olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Görseller