HABERLER / BARTIN TSO BAŞKANI BALIK, BARTIN GİAD İLE BİRLİKTE ZONGULDAK ÇAYCUMA HAVAALANINI ZİYARET ETTİ.
TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu'dan İlimizde Eğitime Dev Destek
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bartın TOBB Sosyal Bilimler Lisesi imza töreni ile Bartın ekonomisine değer katanlar ödül töreni kapsamında gerçekleştirdiği ziyarette Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu’nu makamında ziyaret etti.Valilik Şeref Defterini de imzalayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bartın ekonomisine katkı sunan iş adamlarına verdiği destekten dolayı teşekkürlerini belirtti. Vali Azizoğlu ve Hisarcıklıoğlu ziyarette karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Ziyaret Akın ile Hisarcıklıoğlu arasında karşılıklı sohbet ve bilgi alışverişi şeklinde sürdü. Belediye Başkanı Cemal Akın TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti ifade ederek belediye Resim Atölyesi kursiyerleri tarafından hazırlanmış bir Bartın resmini, Büyük taarruzu ifade eden Ressam Sururi tablosunuve Belediye Kültür Yayını kitaplarını hediye etti. Hisarcıklıoğlu ise Akın’a TOBB tarafından hazırlanan Yunus’un Gül Bahçesinden isimli kitabı hediye etti. Makam ziyaretler sonrası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Bartın’a yaptırılacak olan Sosyal Bilimler Lisesi’nin protokolü ve Bartın Ekonomisine Değer Katanlar Ödül Töreni düzenlenen görkemli bir törenle gerçekleşti. 2013 yılı vergi rekortmenlerine ödüllerinin de verildiği törene Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan, Bartın Baro Başkanı Ferhat Parlatır, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile davetliler katıldı.
Eklenme Tarihi : 25.12.2017 Okunma : 715
Bartın TSO Başkan’ı Halil BALIK Bartın Genç İş Adamları Derneği Başkanı Egemen KEMİK ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Zonguldak Çaycuma Havaalanı Şube Müdürü Hasan ÖZŞAHİN’i makamında ziyaret ederek, Çaycuma Havaalanını ve pistini birlikte gezdiler.

Zonguldak Çaycuma Havaalanı Şube Müdürü Hasan ÖZŞAHİN heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek ; “Öncelikle ne istediğimizi bilmeliyiz ve bölgesel olarak kalkınmayı istediğimiz için arz ve talep noktalarına önem vermeliyiz. Çaycuma Havaalanı sorunlarına değinecek olursak ; En öncelikli aşamamız Cihazın kurulması gerekiyor , olmazsa olmazlarımızdandır. İniş ve yaklaşma için yatay görüşün en az 5 kilometre ( yaklaşık 3 mil ) olması gerekiyor. Bölgenin dağlık olması dolayısıyla coğrafi koşullarda göz önüne alındığında bu gerekli olan 2 cihazında kurulması gerekiyor.  Pistin kuzeyinde bulunan yaklaşık 200 m yüksekliğindeki Bostancılar tepesinin tıraşlanarak 50 m yüksekliğe indirgenmesi için çalışmalar başlanmalı ki iniş ve kalkışlar daha güvenli olabilmeli.  Pistin uzatılması ve genişliğinin kurallara uygun olarak yerine getirilmesi de bir diğer önemli noktalardandır. Bölgesel olarak kalkınmayı istediğimiz için havaalanın faaliyete geçmesi ve mevcut sorunların çözülmesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

Bartın TSO Başkanı Balık Filyos Vadi Projesinden bahsederek; Filyos Vadi Projesi Zonguldak’ın Çaycuma ilçe sınırları içerisinde yapılacak olan ve bünyesinde Filyos serbest bölgesi, Filyos Endüstri bölgesi, Filyos Limanı Projesi ile birlikte inşaatına başlanmıştır. Hayata geçmesi ile birlikte bölgede sanayinin ve sosyal hayatın gelişmesi, buna bağlı olarak havayolu yolcu sayısının artması beklenmektedir. Çaycuma Havaalanı, özellikle iç turizm potansiyelinin yüksek olduğu Bartın/Amasra ve UNESCO Dünya Miras listesinde olan Karabük/Safranbolu ilçelerine de çok yakındır. Bu sebeple Çaycuma Havaalanının iç hatlara açılması halinde, iç ve dış turizme bağlı olarak yolcu sayısı artacaktır. Biletlerin makul fiyatlara gelmesi için bilet fiyatlarının bir kısmını Bartın TSO olarak ödeyebiliriz ve bunu yazılı bir anlaşmaya da dökebiliriz.”dedi.

Bartın GİAD Başkanı Kemik Zonguldak Çaycuma Havaalanı; Filyos Limanı’na 5 km, Zonguldak kent merkezine 55 km, Bartın kent merkezine 36 km, Karabük kent merkezine 87 km, Bolu kent merkezine 135 km. mesafede olup Batı Karadeniz Bölgesi’nin ulaşımında önemli kolaylık ve avantajlar sağlayacak konuma sahiptir. Dolayısı ile havaalanında iç hatlar uçuşunun başlatılmasında, bu dört il yararlanacaktır. Ancak Zonguldak, Çaycuma Havalimanı, avantajlı konumu ile Batı Karadeniz’in ekonomik ve sosyal hayatına sağlayacağı katkılara rağmen, yeterli düzeyde aktif olarak kullanılmamaktadır. Biz bu nokta da ‘Elimizi taşın altına koymaya hazırız, yeter ki bölgemiz ve ilimiz adına kalkınmayı sağlayacak önemli adımlara katkımız olsun. Bunula birlikte Bölgeye uçak seferleri başlaması için aylık kaç bilet alınması gerekiyorsa öncelik yaparak bunu karşılarız, zannediyorum ki biz bunu başlatınca diğer dernekler ve bölge illerinin ve ilçelerinin TSO ve kurumlarıda buna katılacaktır. Halihazırda makul saatlerdeki seferler için aylık 20-30 bilet, ileride ihtiyaç halinde belki 50, belki 100 bilete bile çıkartabiliriz, ki bizde üyelerimize ve ailelerine bu biletlerden yararlandırırız. Bunun için Biz Bartın Genç İş Adamları Derneği olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız, ve bölgenin sahipsiz olmadığını göstermeye hazırız " diyerek sözlerini sonlandırdı.