HABERLER / BARTIN TİCARET VE SANAYİ ODASI ORGAN SEÇİMLERİNE İLİŞKİN DUYURU
TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu'dan İlimizde Eğitime Dev Destek
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bartın TOBB Sosyal Bilimler Lisesi imza töreni ile Bartın ekonomisine değer katanlar ödül töreni kapsamında gerçekleştirdiği ziyarette Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu’nu makamında ziyaret etti.Valilik Şeref Defterini de imzalayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bartın ekonomisine katkı sunan iş adamlarına verdiği destekten dolayı teşekkürlerini belirtti. Vali Azizoğlu ve Hisarcıklıoğlu ziyarette karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Ziyaret Akın ile Hisarcıklıoğlu arasında karşılıklı sohbet ve bilgi alışverişi şeklinde sürdü. Belediye Başkanı Cemal Akın TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti ifade ederek belediye Resim Atölyesi kursiyerleri tarafından hazırlanmış bir Bartın resmini, Büyük taarruzu ifade eden Ressam Sururi tablosunuve Belediye Kültür Yayını kitaplarını hediye etti. Hisarcıklıoğlu ise Akın’a TOBB tarafından hazırlanan Yunus’un Gül Bahçesinden isimli kitabı hediye etti. Makam ziyaretler sonrası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Bartın’a yaptırılacak olan Sosyal Bilimler Lisesi’nin protokolü ve Bartın Ekonomisine Değer Katanlar Ödül Töreni düzenlenen görkemli bir törenle gerçekleşti. 2013 yılı vergi rekortmenlerine ödüllerinin de verildiği törene Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan, Bartın Baro Başkanı Ferhat Parlatır, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile davetliler katıldı.
Eklenme Tarihi : 25.08.2017 Okunma : 1007

5174 Sayılı TOBB kanununun 84. Maddesi uyarınca oda/borsa organ seçimleri Ekim ayında başlar Kasım ayı içinde bitirilir ifadesi uyarınca yapılacak olan organ seçimlerinde; Oda Meslek Komitelerine ve Meclise üye seçilebilmek için, aynı kanunun 83. Maddesi uyarınca vergi mükellefi olma şartı arandığından üyelerimizin vergi kayıtlarını kontrol ederek hatalı kayıtlarını düzeltmeleri zorunludur.

Yüksek Seçim Kurulu’nun 262 nolu kararı ile oda ve borsa organ seçimlerinde oy kullanacak gerçek kişilerin listede, tüzel kişi temsilcilerinin ise Ticaret Sicili Müdürlüğü’nden alacakları seçim yetki belgesinde, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaralarının yazılı olmasının; 5490 sayılı nüfus hizmetleri kanunun 47 ve geçici 1. Maddesi uyarınca zorunlu olduğu bildirilmiştir.

Seçme ve Seçilme haklarının kaybolmaması adına; T.C. kimlik numaralarının listede yer alması  ve hatalı vergi kayıtlarının düzeltilmesi için odamız birimlerine, firmanın antetli kağıdına yazılmış dilekçesi ile 15/09/2017 tarih, saat 17:30 mesai bitimine kadar müracaat etmeleri gerekmektedir.

Kayıtlarını düzeltmeyen üyeler, Oda kayıtlarının doğruluğunu kabul etmiş sayılacaktır. Önemle duyurulur.

Halil BALIK