HABERLER / Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Halil Balık, Bartın Belediyesi Kent Müzesi açılış törenine katıldı.
TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu'dan İlimizde Eğitime Dev Destek
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bartın TOBB Sosyal Bilimler Lisesi imza töreni ile Bartın ekonomisine değer katanlar ödül töreni kapsamında gerçekleştirdiği ziyarette Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu’nu makamında ziyaret etti.Valilik Şeref Defterini de imzalayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bartın ekonomisine katkı sunan iş adamlarına verdiği destekten dolayı teşekkürlerini belirtti. Vali Azizoğlu ve Hisarcıklıoğlu ziyarette karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Ziyaret Akın ile Hisarcıklıoğlu arasında karşılıklı sohbet ve bilgi alışverişi şeklinde sürdü. Belediye Başkanı Cemal Akın TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti ifade ederek belediye Resim Atölyesi kursiyerleri tarafından hazırlanmış bir Bartın resmini, Büyük taarruzu ifade eden Ressam Sururi tablosunuve Belediye Kültür Yayını kitaplarını hediye etti. Hisarcıklıoğlu ise Akın’a TOBB tarafından hazırlanan Yunus’un Gül Bahçesinden isimli kitabı hediye etti. Makam ziyaretler sonrası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Bartın’a yaptırılacak olan Sosyal Bilimler Lisesi’nin protokolü ve Bartın Ekonomisine Değer Katanlar Ödül Töreni düzenlenen görkemli bir törenle gerçekleşti. 2013 yılı vergi rekortmenlerine ödüllerinin de verildiği törene Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan, Bartın Baro Başkanı Ferhat Parlatır, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile davetliler katıldı.
Eklenme Tarihi : 29.01.2018 Okunma : 489

Bartın Belediyesi tarafından Hükümet Caddesinde yer alan tarihi Belediye Binası Kent Müzesi olarak restore edildi. Çalışmaları tamamlanan Kent Müzesi açılış törenine katılan  Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Halil Balık ilimiz önemli bir müze kazandı dedi.

Açılış töreninde müzeye eser ve obje bağışında bulunan vatandaşlara teşekkür belgeleri dağıtıldı. BTSO Başkanı Halil Balık’ta eser ve objeleri ile bağışta bulunan vatandaşlara teşekkür belgesi takdim etti.

Açılış konuşmaları ve belge takdiminin ardından Bartın Belediyesi Kent Müzesinin açılış kurdelesi Vali Yardımcısı Erkan Kalender, Belediye Başkanı Cemal Akın, 22. Dönem Milletvekili Asım Kulak, BTSO Başkanı Halil Balık ve siyasi parti temsilcileri tarafından kesildi.

Yapısı, içeriği ve teknolojik donatılarıyla ülkemizin sayılı müzeleri arasında yerini alan Kent Müzesinin açılış töreninin ardından TSO Başkanı Balık müzeyi gezerek bilgiler aldı.

Bartın Kent Tarihi Müzesinin Bartın tarihine ışık tutan bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Balık, “Bartın Belediyesi tarafından ilimize kazandırılan Kent Müzesi içinde bulunan eser ve bilgilerle kentimiz için oldukça önemli bir müze. Bu müzenin ilimize kazandırılmasında başta Belediye Başkanımız Cemal Akın olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ellerindeki eser ve objeleri de müzeye bağışlayan Bartın halkına da ayrıca teşekkür etmek gerek. Kent Müzesi 7’den 70’e herkesin gezebileceği ve Bartın tarihi, kültürü, coğrafi konumu ve özellikleri hakkında bilgi sahibi olabileceği bir yer.” dedi.

Kent Tarihi Müzesinin 300 metrekare olan zemin katında Bartın’da Yeraltı Zenginlikleri, Milli Mücadele Yıllarında Bartın, İlimizin Kronolojik Tarihi, Şehitler Bölümü, İlimizde Görünen Nadir Canlılar, Doğal Afetler ve Ulaşım konuları hakkında çeşitli bilgiler fotoğraf, pano ve kioslarla ziyaretçilere anlatılıyor.

405 metrekare büyüklüğe sahip olan üst katta ise Bartın Ticaret Hayatı, Bartın’da Gemi Yapımı, Madencilik, Eski Tarihi Esnaflar, Tarihi Bartın Çarşısı, El Sanatları, Kadınlar Pazarı, Bartın’da Mimari Yapı, Bartın Siyasi Tarihi,  Bartın Eğitim ve Sağlık Tarihi, Turizm Bölümü, Spor Tarihi, Basın, Yayın İletişim Tarihi, Kültür Sanat Bölümü ve Bartın Mutfak Kültürü hakkında kioslar, maketler, panolar, fotoğraflar yer alıyor.

Görseller