HABERLER / AK PARTİ İLÇE BAŞKANI YUSUF ZİYA ALDATMAZ VE BERABERİNDEKİ HEYET TSO YU ZİYARET ETTİ.
TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu'dan İlimizde Eğitime Dev Destek
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bartın TOBB Sosyal Bilimler Lisesi imza töreni ile Bartın ekonomisine değer katanlar ödül töreni kapsamında gerçekleştirdiği ziyarette Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu’nu makamında ziyaret etti.Valilik Şeref Defterini de imzalayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bartın ekonomisine katkı sunan iş adamlarına verdiği destekten dolayı teşekkürlerini belirtti. Vali Azizoğlu ve Hisarcıklıoğlu ziyarette karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Ziyaret Akın ile Hisarcıklıoğlu arasında karşılıklı sohbet ve bilgi alışverişi şeklinde sürdü. Belediye Başkanı Cemal Akın TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti ifade ederek belediye Resim Atölyesi kursiyerleri tarafından hazırlanmış bir Bartın resmini, Büyük taarruzu ifade eden Ressam Sururi tablosunuve Belediye Kültür Yayını kitaplarını hediye etti. Hisarcıklıoğlu ise Akın’a TOBB tarafından hazırlanan Yunus’un Gül Bahçesinden isimli kitabı hediye etti. Makam ziyaretler sonrası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Bartın’a yaptırılacak olan Sosyal Bilimler Lisesi’nin protokolü ve Bartın Ekonomisine Değer Katanlar Ödül Töreni düzenlenen görkemli bir törenle gerçekleşti. 2013 yılı vergi rekortmenlerine ödüllerinin de verildiği törene Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan, Bartın Baro Başkanı Ferhat Parlatır, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile davetliler katıldı.
Eklenme Tarihi : 22.11.2017 Okunma : 99
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yusuf Ziya Aldatmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri Bartın TSO Başkanı Halil Balık ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Bartın, Zonguldak ve Karabük’ün işbirliğiyle Bartın Ticaret ve Sanayi Odası’nın  öncülüğünde yerli otomobil fabrikasının Filyos bölgesine kurulması konusunda talepte bulunulması amacıyla Bartın Ticaret ve Sanayi Odasına ziyaret gerçekleşti.

Yerli Otomobil Projesinin Bartın TSO öncülüğünde gerçeklemesini istediğini söyleyen Aldatmaz; "Filyos Sanayi Bölgesinin enerjisiyle, ulaşımıyla, ham maddeye yakınlığıyla ve lojistiğiyle bu işe en uygun alt yapıya sahip bölge olduğunu düşünüyoruz. Zonguldak, Karabük ve Bartın TSO ile birlik ve beraberlik içerisinde bu talep gerçekleşmeli diye düşünüyoruz. Tabi biz bu birlik beraberliği başlatan kuruluşun da Bartın TSO olmasından yanayız.” dedi.

Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık 15  gün önce yerli otomobil ile ilgili bir imza törenine katıldığını söylerken "Açıkça söylemek gerekirse oradaki ortamı görünce biz biraz korktuk. Türkiye çapında hepsi de güvenilir 5 büyük firma bu işe talip oldu. Oradaki ortam da ilk akla gelen İzmir oldu. İzmir’in bu iş için en uygun şehir olacağından bahsedildi. Tabi bizim ve bölgemiz içinde bu işe en uygun yer olarak ilk aklıma gelen bölge Filyos bölgesi. Filyos Projesi yaklaşık 6 bin dönüme sahip bir alan. Hibrit elektrikli otomobil üretilmesi düşünülüyor. Bu konuyla ilgili Tesla’dan ülkemize ziyaretçiler geldi. Bu firma şu anda dünyanın en iyi elektrikli otomobilin yapan firma. Bir macera gibi görebilir ama belki 10 yıl sonra dünyada arabaların büyük bir kısmı hibritli araba olacak. Bir süre sonra Almanya’da mazotlu araçlar trafikten kalkacak. Bu projenin ben başarılı olacağına inanıyorum. Tabi o toplantıda İzmir’in telaffuz edilmesi bizi korkuttu ama bizim de bunun için ilk aklımıza gelen Filyos oldu. Hatta 6 bin dönümün bile yeterli olup olmayacağını düşündük ama bize genişleme sahasının olduğunu ifade ettiler. Filyos’un havaalanı ve liman sorunu yok. Bir tarafında Zonguldak, bir tarafında da Bartın Limanı  var. Filyos Projesinden en fazla Bartın faydalanacak. Filyos Zonguldak’ın ilçesi ama en çok Bartın’a yakın. Bartın TSO olarak Türkiye çapında 1,5 milyon üyesi olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) bir üyesiyiz. Bu işi organize eden de Sayın Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu. Bir söz verdi ve 5 ay gibi bir sürede 5 babayiğit buldu. Şimdi bize düşende bu işe biraz daha asılıp ilk önce Başkanımızla görüşmek daha sonra ise Bakanlık düzeyinde görüşmelerimizi gerçekleştirmek.”şeklinde konuştu.

Karşılıklı fikir alış verişi sonrası ziyaret sonlandı.

Görseller