DUYURULAR / TÜBİTAK 1512 BİGG DÜNYA ve COSME EEN-Avrupa İşletmeler Ağı Programı Tanıtım Toplantısı
TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu'dan İlimizde Eğitime Dev Destek
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bartın TOBB Sosyal Bilimler Lisesi imza töreni ile Bartın ekonomisine değer katanlar ödül töreni kapsamında gerçekleştirdiği ziyarette Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu’nu makamında ziyaret etti.Valilik Şeref Defterini de imzalayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bartın ekonomisine katkı sunan iş adamlarına verdiği destekten dolayı teşekkürlerini belirtti. Vali Azizoğlu ve Hisarcıklıoğlu ziyarette karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Ziyaret Akın ile Hisarcıklıoğlu arasında karşılıklı sohbet ve bilgi alışverişi şeklinde sürdü. Belediye Başkanı Cemal Akın TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti ifade ederek belediye Resim Atölyesi kursiyerleri tarafından hazırlanmış bir Bartın resmini, Büyük taarruzu ifade eden Ressam Sururi tablosunuve Belediye Kültür Yayını kitaplarını hediye etti. Hisarcıklıoğlu ise Akın’a TOBB tarafından hazırlanan Yunus’un Gül Bahçesinden isimli kitabı hediye etti. Makam ziyaretler sonrası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Bartın’a yaptırılacak olan Sosyal Bilimler Lisesi’nin protokolü ve Bartın Ekonomisine Değer Katanlar Ödül Töreni düzenlenen görkemli bir törenle gerçekleşti. 2013 yılı vergi rekortmenlerine ödüllerinin de verildiği törene Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan, Bartın Baro Başkanı Ferhat Parlatır, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile davetliler katıldı.

1512 TÜBİTAK BİGG DÜNYA ve COSME-EEN Girişimcilerin teknoloji tabanlı ve yenilikçi iş fikirlerini hayata geçirebilmeleri ve ticarileşme süreçlerinde Teknoparkların da görev alabilmeleri buna bağlı olarak da TÜBİTAK ile işbirliği içerisinde sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlanması amacı ile 1512 Tekno girişim Sermayesi Desteği Programı 1. Aşama Uygulayıcı Kuruluş Çağrısı açılmış, TÜBİTAK tarafından uygun görülen kurumlar programı yürütmeye hak kazanmıştır.

Bu doğrultuda Düzce Teknopark da BİGG DÜNYA programı ile, Batı Karadeniz bölgesinde yer alan girişimci/girişimci adaylarımızın iş fikirlerinin olgunlaştırılarak ticarileştirilmesi amacıyla 1512 Tekno girişim Sermayesi Desteği Programının 1. aşama faaliyetlerini 01.07.2018 ve 30.06.2020 tarihleri arasında yürütmek üzere uygulayıcı kuruluşlar arasında yer almıştır.

Ayrıca Düzce Üniversitesi Sanayi ve İş Dünyası İşbirliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜSİMER)‘nin Batı Karadeniz konsorsiyum ortağı olduğu COSME-EEN (COSME Enterprise Europe Network-Avrupa İşletmeler Ağı) projesi ile akademik/akademik olmayan girişimci adaylarına ve Üniversite altında araştırma yürüten akademisyenlere 65 ülkede iş ağları, Ar-Ge ortaklıkları oluşturulması ve Teknoloji transferi gerçekleştirilmesi konusunda destek verilmekte ve ticarileşme süreçlerine katkı sağlanmaktadır.

TÜBİTAK 1512 Teknogirişim-Bireysel Genç Girişim Programı “BİGG DÜNYA” ve “COSME EEN-Avrupa İşletmeler Ağı Programı Tanıtım Toplantısı aşağıda belirtilen tarih ve saatte odamızda yapılacak olup, katılımlarınız faydalı olacaktır.

Tarih: 02 Ağustos 2018 Perşembe

Saat: 14.00 ile 16:00