DUYURULAR / TAŞIT UYGUNLUK BELGESİ HK
TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu\'dan İlimizde Eğitime Dev Destek
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bartın TOBB Sosyal Bilimler Lisesi imza töreni ile Bartın ekonomisine değer katanlar ödül töreni kapsamında gerçekleştirdiği ziyarette Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu’nu makamında ziyaret etti.Valilik Şeref Defterini de imzalayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bartın ekonomisine katkı sunan iş adamlarına verdiği destekten dolayı teşekkürlerini belirtti. Vali Azizoğlu’nun makam odasında gerçekleşen ziyarette TSO Başkanı Cihat Çakır’da yer aldı. Vali Azizoğlu ve Hisarcıklıoğlu ziyarette karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Valilik ziyareti sonrası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafıdan gerçekleştirilen Belediye Başkanı Cemal Akın’a makam odasında gerçekleşen ziyarette TSO Başkanı Cihat Çakır, MHP İl Başkanı Sezai Bilgin, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fırıncıoğlu ve Belediye Meclis Üyeleri de yer aldı. Ziyaret Akın ile Hisarcıklıoğlu arasında karşılıklı sohbet ve bilgi alışverişi şeklinde sürdü. Belediye Başkanı Cemal Akın TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti ifade ederek belediye Resim Atölyesi kursiyerleri tarafından hazırlanmış bir Bartın resmini, Büyük taarruzu ifade eden Ressam Sururi tablosunuve Belediye Kültür Yayını kitaplarını hediye etti. Hisarcıklıoğlu ise Akın’a TOBB tarafından hazırlanan Yunus’un Gül Bahçesinden isimli kitabı hediye etti. Makam ziyaretler sonrası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Bartın’a yaptırılacak olan Sosyal Bilimler Lisesi’nin protokolü ve Bartın Ekonomisine Değer Katanlar Ödül Töreni düzenlenen görkemli bir törenle gerçekleşti. 2013 yılı vergi rekortmenlerine ödüllerinin de verildiği törene Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan, Bartın Baro Başkanı Ferhat Parlatır, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile davetliler katıldı.
Tehlikeli Madde Taşıyan 2014 Model ve Öncesi Araçlara “Taşıt Uygunluk Belgesi” verilmesi işlemlerine başlanılmıştır.

“Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince, tehlikeli maddelerin yurt içindeki taşınmasında kullanılan ancak ADR gerekliliklerini tam olarak karşılayamayan 2014 model yılı ve öncesi araçlar için alınması zorunlu olan Taşıt Uygunluk/ADR Uygunluk Belgesine ilişkin muayene ve  belgelendirme işlemlerine, başlanılmıştır. Bu muayene ve belgelendirme işlemi, Bakanlığımız tarafından  bu konuda yetkili kuruluş olarak atanmış olan Türk Standardları Enstitüsü tarafından, yetkilendirilen muayene merkezleri ile muayene merkezi bulunmayan illerde yer alan ve isim ve adresleri  www.tmt.tse.org.tr web adresinde  belirtilen   üretici yerlerinde yapılabilmektedir.

Tehlikeli maddelerin yurt içindeki taşınmasında kullanılan ancak ADR gerekliliklerini karşılamayan  2014 model yılına sahip araç sahiplerinin, 1/7/2017 tarihine, 2013 model yılına sahip araçlarının ise 31/12/2017 tarihine kadar, muayene sürecini de dikkate alarak süre bitimini beklemeden Taşıt Uygunluk Belgesi almak üzere bu merkezlere randevu başvurusunda bulunmaları, bu araçlar ile  mevcut faaliyetlerini bu tarihten sonra da sürdürebilmeleri açısından büyük önem arz  etmektedir.

Bilgilerinize sunarız.