DUYURULAR / Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Hizmetler
TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu\'dan İlimizde Eğitime Dev Destek
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bartın TOBB Sosyal Bilimler Lisesi imza töreni ile Bartın ekonomisine değer katanlar ödül töreni kapsamında gerçekleştirdiği ziyarette Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu’nu makamında ziyaret etti.Valilik Şeref Defterini de imzalayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bartın ekonomisine katkı sunan iş adamlarına verdiği destekten dolayı teşekkürlerini belirtti. Vali Azizoğlu’nun makam odasında gerçekleşen ziyarette TSO Başkanı Cihat Çakır’da yer aldı. Vali Azizoğlu ve Hisarcıklıoğlu ziyarette karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Valilik ziyareti sonrası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafıdan gerçekleştirilen Belediye Başkanı Cemal Akın’a makam odasında gerçekleşen ziyarette TSO Başkanı Cihat Çakır, MHP İl Başkanı Sezai Bilgin, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fırıncıoğlu ve Belediye Meclis Üyeleri de yer aldı. Ziyaret Akın ile Hisarcıklıoğlu arasında karşılıklı sohbet ve bilgi alışverişi şeklinde sürdü. Belediye Başkanı Cemal Akın TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti ifade ederek belediye Resim Atölyesi kursiyerleri tarafından hazırlanmış bir Bartın resmini, Büyük taarruzu ifade eden Ressam Sururi tablosunuve Belediye Kültür Yayını kitaplarını hediye etti. Hisarcıklıoğlu ise Akın’a TOBB tarafından hazırlanan Yunus’un Gül Bahçesinden isimli kitabı hediye etti. Makam ziyaretler sonrası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Bartın’a yaptırılacak olan Sosyal Bilimler Lisesi’nin protokolü ve Bartın Ekonomisine Değer Katanlar Ödül Töreni düzenlenen görkemli bir törenle gerçekleşti. 2013 yılı vergi rekortmenlerine ödüllerinin de verildiği törene Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan, Bartın Baro Başkanı Ferhat Parlatır, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile davetliler katıldı.

İlgi : TOBB / 07.11.2016 tarih ve 21128 sayılı yazı

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Aktif İş Gücü Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Birliğimize gönderilen 14/10/2016 tarih ve 934417974-203.1.1.36532 sayılı yazıda; engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden veya işveren vekillerinden 22/05/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununun 101 inci maddesi uyarınca tahsil edilen idari para cezalarının kullanımının, anılan Kanunun 30 uncu maddesinin yedinci fıkrasına istinaden oluşturulan Komisyon marifetiyle yapıldığı ve Komisyonun engelli ve eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına, engellinin iş bulmasını sağlayacak meslek edinmelerine, destek teknolojileri ile engellinin işe yerleştirilmesine, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına vb. amaçlara yönelik hazırlanan projelere kaynak tahsis ettiği belirtilmektedir.

Yazıda devamla ; bu hibe desteğinden faydalanmak için tüzel kişiliğe sahip kurum ve kuruluşların engellilere yönelik mesleki eğitim kurusu, destek teknolojileri, işe ve iş yerine uyum projeler sunabildiği engelli ve eski hükümlü olan kişilerin ise, kendi işini kurabilmeleri için verilen hibe desteğine yönelik projeleri hazırlayabilecekleri ve konu ile ilgili hususların Kurumlarının web adresinde (http://www.iskur.gov.tr/TabId/189/ArtMID/1139/ArticleID/474//İŞKUR-Engelli-İstihdamına-Destek-İçin-Projelerinizi-Bekliyor.aspx) yer alan "Proje Başvuru Rehberi" ve "Başvuru Formu" nda yer aldığı ifade edilerek engelli ve eski hükümlülere daha fazla destek verilebilmesini temin edilmektedir.