DUYURULAR / EKONOMİ BAKANLIĞI,FİRMA ZİYARETLERİNE ZONGULDAK,KARABÜK VE BARTIN’DA DEVAM EDİYOR.
TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu'dan İlimizde Eğitime Dev Destek
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bartın TOBB Sosyal Bilimler Lisesi imza töreni ile Bartın ekonomisine değer katanlar ödül töreni kapsamında gerçekleştirdiği ziyarette Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu’nu makamında ziyaret etti.Valilik Şeref Defterini de imzalayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bartın ekonomisine katkı sunan iş adamlarına verdiği destekten dolayı teşekkürlerini belirtti. Vali Azizoğlu ve Hisarcıklıoğlu ziyarette karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Ziyaret Akın ile Hisarcıklıoğlu arasında karşılıklı sohbet ve bilgi alışverişi şeklinde sürdü. Belediye Başkanı Cemal Akın TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti ifade ederek belediye Resim Atölyesi kursiyerleri tarafından hazırlanmış bir Bartın resmini, Büyük taarruzu ifade eden Ressam Sururi tablosunuve Belediye Kültür Yayını kitaplarını hediye etti. Hisarcıklıoğlu ise Akın’a TOBB tarafından hazırlanan Yunus’un Gül Bahçesinden isimli kitabı hediye etti. Makam ziyaretler sonrası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Bartın’a yaptırılacak olan Sosyal Bilimler Lisesi’nin protokolü ve Bartın Ekonomisine Değer Katanlar Ödül Töreni düzenlenen görkemli bir törenle gerçekleşti. 2013 yılı vergi rekortmenlerine ödüllerinin de verildiği törene Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan, Bartın Baro Başkanı Ferhat Parlatır, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile davetliler katıldı.

Ekonomi Bakanlığının sağladığı destekler ve gerçekleştirdiği faaliyetlere ilişkin bilgilendirme programı kapsamında,Zonguldak,Karabük ve Bartın İli’nde yerleşik firmalar ziyaret edilecek.

Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kadir BAL başkanlığında 30 kişiden oluşan bir heyet, 16-17 Mart 2018 tarihleri arasında Zonguldak,Karabük ve Bartın illerinde yerleşik 40 firmayı ziyaret edecek.

Söz konusu ziyaretler, İhracat Genel  Müdürü Volkan AĞAR, İthalat Genel  Müdürü (V.) Ahmet Erkan ÇETİNKAYIŞ başkanlıklarındaki 4 farklı çalışma grubu tarafından her bir ilde eş zamanlı olarak icra edilecek olup, firma ziyaretlerinin yanı sıra, 17 Mart 2018 tarihinde Karadeniz İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliği ve İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği ile ilgili Ticaret ve Sanayi Odasının organizasyonunda, Birlik/Oda üyesi firmaların temsilcilerinin katılımı ile Ekonomi Bakanlığı destek  ve faaliyetlerine ilişkin bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilecek.

Ekonomi Bakanlığı heyetleri tarafından Nisan 2017 ayından bu yana 54 ilimizde (10 ilçemizde) yerleşik 1.791 firma ziyaret edilmiş olup, firmalar ile yapılacak görüşmelerde,Dâhilde İşleme Rejimi, ihracata yönelik devlet destekleri ve uygulamaları, ithalatta uygulanan ticaret politikası savunma araçları, ilave gümrük vergileri ile telafi edici vergi uygulamaları, son dönemde imzalanan ya da müzakereleri devam eden mal ve hizmet ticaretine yönelik ikili/çok taraflı ticaret anlaşmaları, firmaların bulunduğu iller bazında “Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar” kapsamında uygulanan destekler, serbest bölgeler, yurt dışı müteahhitlik ve müşavirlik faaliyetleri, çeşitli hizmet sektörlerine yönelik uygulamalar, Bakanlığımızca yürütülen ürün güvenliği uygulamaları ile genel olarak ürün belgelendirmeleri, teknik engeller ve bazı tarım ürünleri ihracatında ticari kalite denetimleri,Türkiye ve Dünya ekonomisi  ve dış ticareti ile ilgili gelişmeler hakkında ziyaret edilen firmaların temsilcilerine bilgi verilecek.