DUYURULAR / Bartın Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nden Duyuru
TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu'dan İlimizde Eğitime Dev Destek
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bartın TOBB Sosyal Bilimler Lisesi imza töreni ile Bartın ekonomisine değer katanlar ödül töreni kapsamında gerçekleştirdiği ziyarette Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu’nu makamında ziyaret etti.Valilik Şeref Defterini de imzalayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bartın ekonomisine katkı sunan iş adamlarına verdiği destekten dolayı teşekkürlerini belirtti. Vali Azizoğlu ve Hisarcıklıoğlu ziyarette karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Ziyaret Akın ile Hisarcıklıoğlu arasında karşılıklı sohbet ve bilgi alışverişi şeklinde sürdü. Belediye Başkanı Cemal Akın TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti ifade ederek belediye Resim Atölyesi kursiyerleri tarafından hazırlanmış bir Bartın resmini, Büyük taarruzu ifade eden Ressam Sururi tablosunuve Belediye Kültür Yayını kitaplarını hediye etti. Hisarcıklıoğlu ise Akın’a TOBB tarafından hazırlanan Yunus’un Gül Bahçesinden isimli kitabı hediye etti. Makam ziyaretler sonrası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Bartın’a yaptırılacak olan Sosyal Bilimler Lisesi’nin protokolü ve Bartın Ekonomisine Değer Katanlar Ödül Töreni düzenlenen görkemli bir törenle gerçekleşti. 2013 yılı vergi rekortmenlerine ödüllerinin de verildiği törene Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan, Bartın Baro Başkanı Ferhat Parlatır, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile davetliler katıldı.

BARTIN SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

Kurumumuz İle T.C. Ziraat Bankası Arasında İmzalanan Kredi İşbirliği

Protokolüne İlişkin Duyuru

5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının 4-1/b (Bağ-Kur) kapsamında bulunan ve borçlarını ödemeleri halinde emekli olabilecek sigortalılarımıza yönelik olarak uygun koşullarda kredi kullandırılması için Kurumumuz ile T.C. Ziraat Bankası A.Ş. arasında İşbirliği Protokolü 13/02/2018 tarihinde imzalanmıştır.

5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının “b” bendi (Bağ-Kur) kapsamında bulunan ve borçlarını ödemeleri halinde emekli olabilecek sigortalılarımıza yönelik olarak uygun koşullarda kredi kullandırılması için Kurumumuz ile T.C. Ziraat Bankası A.Ş. arasında İşbirliği Protokolü 13.02.2018 tarihinde imzalanmıştır.

Banka ile yapılan protokol Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının “b” bendi (Bağ-Kur) kapsamındaki sigortalılarımızın ile ilgili olup, sigorta prim borcundan dolayı emekli olamayan kendi nam ve hesabına çalışan esnaf sanatkâr ve çiftçilere herhangi bir teminat göstermeden kredi kullanmak suretiyle emekli olma imkânı getirilmiştir.

Bu imkândan yararlanmak isteyen sigortalılarımız başvurularını öncelikle Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğümüze yapacaklar Kurumdan alacakları sigorta prim borcunu peşin ödemesi halinde emekli olabileceklerine ilişkin yazı ile birlikte T.C. Ziraat Bankası şubelerine müracaat edeceklerdir.

Kredi kullanarak sigorta prim borcunu ödeyen sigortalılarımıza emekli aylıkları bağlanacak olup, sigortalımızın bankadan kullanmış olduğu kredi borcu emekli aylığından taksitler halinde tahsil edilecektir.

Sigortalılar, 01 Mart  2018 tarihinden 31 Mayıs 2018 tarihine kadar bankadan aylık 1,28 faiz oranı ile 48 ay vade ile kredi kullanabileceklerdir.

Banka  ile imzalanan protokol sonucunda; 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının “b” bendi (Bağ-Kur)

1)  Birikmiş sigorta prim borcunu ödemesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar,

2) Hizmet borçlanması (doğum, askerlik vb.) yapılması suretiyle yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar ,

3)Durdurulan hizmet sürelerinin ihya edilmesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek sigortalılar,

Bankadan kredi kullanmak suretiyle borçlarını ödeyebileceklerdir.

TUTAR/VADE

24-AY (1,28)

36-AY (1,28)

48-AY (1,28)

501,33 TL

363,69 TL

296,01 TL

1002,66 TL

727,39 TL

592,02 TL

1503,99 TL

1091,08 TL

888,04 TL

DOSYA MASRAFI YOK

KREDİ KULLANDIRIMLARI 31.05.2018 TARİHNDE SONA ERECEKTİR.