DUYURULAR / Mesleki Yeterlilik Belgesi Alma Zorunluluğu Hk.
TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu\'dan İlimizde Eğitime Dev Destek
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bartın TOBB Sosyal Bilimler Lisesi imza töreni ile Bartın ekonomisine değer katanlar ödül töreni kapsamında gerçekleştirdiği ziyarette Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu’nu makamında ziyaret etti.Valilik Şeref Defterini de imzalayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bartın ekonomisine katkı sunan iş adamlarına verdiği destekten dolayı teşekkürlerini belirtti. Vali Azizoğlu’nun makam odasında gerçekleşen ziyarette TSO Başkanı Cihat Çakır’da yer aldı. Vali Azizoğlu ve Hisarcıklıoğlu ziyarette karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Valilik ziyareti sonrası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafıdan gerçekleştirilen Belediye Başkanı Cemal Akın’a makam odasında gerçekleşen ziyarette TSO Başkanı Cihat Çakır, MHP İl Başkanı Sezai Bilgin, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fırıncıoğlu ve Belediye Meclis Üyeleri de yer aldı. Ziyaret Akın ile Hisarcıklıoğlu arasında karşılıklı sohbet ve bilgi alışverişi şeklinde sürdü. Belediye Başkanı Cemal Akın TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ziyaret dolayısıyla duyduğu memnuniyeti ifade ederek belediye Resim Atölyesi kursiyerleri tarafından hazırlanmış bir Bartın resmini, Büyük taarruzu ifade eden Ressam Sururi tablosunuve Belediye Kültür Yayını kitaplarını hediye etti. Hisarcıklıoğlu ise Akın’a TOBB tarafından hazırlanan Yunus’un Gül Bahçesinden isimli kitabı hediye etti. Makam ziyaretler sonrası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Bartın’a yaptırılacak olan Sosyal Bilimler Lisesi’nin protokolü ve Bartın Ekonomisine Değer Katanlar Ödül Töreni düzenlenen görkemli bir törenle gerçekleşti. 2013 yılı vergi rekortmenlerine ödüllerinin de verildiği törene Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Ramazan Kaplan, Bartın Baro Başkanı Ferhat Parlatır, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile davetliler katıldı.

Mesleki Yeterlilik Kurumunca yetkilendirilmiş kuruluşlarca yapılacak olan sınavlarda başarılı olan kişilerin sınav ve belge ücretleri belirlenen oranlarda işsizlik sigortası fonundan karşılanmaktadır.

Mesleki Yeterlilik belgesi olmayan kişileri çalıştıran işverenler için iş müfettişlerince yapılacak olan denetimlerde idari para cezası uygulanacağından cezai müeyyidelerle karşılaşmamanız için TOBB bünyesindeki MEYBEM A.Ş.ile ortaklaşa yürüttüğümüz sınav ve belgelendirme hizmetimizden yararlanabilmeniz için Odamıza başvurmanızı önemle rica ederiz.

MEYBEM A.Ş. ile ortak yaptığımız meslek sınav listesine ulaşmak için http://meybem.com.tr/menu_goster.php?Id=9 tıklayınız.

Zorunlu belge kapsamındaki mesleklere ulaşmak için http://portal.myk.gov.tr/index.php?option=com_yeterlilik&view=arama&belge_zorunlu=1 tıklayınız.

MEYBEM A.Ş. ile Odamız işbirliğinde yapılan sınavlar haricindeki meslek sınavları için http://portal.myk.gov.tr/index.php?option=com_kurulus_ara&view=kurulus_ara#&Itemid=322a tıklayınız.